Fellesreise og fellesfag

Fellesskap er viktig på folkehøyskole.

Fellesfag for kropp og sjel

I fellesfagene jobber vi spesielt målrettet mot det som er folkehøyskolens oppgave, nemlig allmenndanning og folkeopplysning.

På Risøya betyr det at vi er opptatt av at våre studenter skal utvikle seg som ærlige, ansvarlige, skapende, meningssøkende, trygge og medmenneskelige personer innenfor bærekraftige rammer. Det er målet med disse fagene. 

Fellesfagene er faget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

Fellesreise vintereventyr

En uke om vinteren pakker vi det vi har av vinteraktivitetsutstyr, ullklær og skismøring og reiser til fjells hvor vi gjennomfører vinteraktivitetsuke. Her blir det alpint, telemark, snøbrett, aking, langrenn, kiting, turgåing, skileik, boller og kakao. Ikke minst vil det by på plenty anledning til å svinge kameraet og knipse noen knalle actionbilder! Eller nydelige vinterlandskap med fjell og vidde?

Vi er samlet alle sammen på tvers av linjer og fag, og denne turen er lagt inn i skolepengene, så her er det ikke andre utgifter en det du måtte ønske å bruke på leie av utstyr, dagskort eller hamburgertallerken i varmestua.

Studiereiser

Du trenger ikke å reise i det hele tatt. Men hvis du vil, kan du være med på en av våre tre studiereiser uavhengig av hvilken linje du går på. Alle våre studiereiser er frivillige.

Se alle studiereiser


Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no