linjefag

Reise, Livsstil og Helse

Hvor du enn går, så ta med deg hele ditt hjerte!

Linja i stikkord

 • Tre linjeturer
 • Høyfjellsuke
 • Lyngør fyr
 • Solidaritet
 • Kom i form!
 • Yoga og meditasjon
 • Spa og velvære
 • Lær å lage sunn mat
 • Et år i unik natur
 • Aktivitetslederkurs
 • Badevaktkurs
 • Støttekontaktkurs
 • Trening

Et hav av muligheter

På Risøya kan du ha allsidig og variert timeplan. Med linjefag , sideemne og valgfag kan du sette sammen ditt drømmeår, og ha tre ulike fag i uka.


Mer om linja

Lag og spis sunn og god mat 

PA21305.jpg#asset:333

Et sunt og riktig kosthold gir oss bedre helse.

Kom i form 

Uansett hvilken form du er i skal du få oppleve gleden det gir å være i aktivitet. Vi trener eller er i aktivitet hver linjedag.

Yoga og meditasjon

yoga.jpg#asset:346

Yoga og meditasjon kan fungere godt som stressmestring i en travel hverdag, i tillegg til at det er flott styrke- og bevegelighetstrening.

Aktivitetslederkurs

MR11235.JPG#asset:348

Dette er et kurs fra Norges Idrettsforbund, som utdanner deg til trener innen barneidrett.

Solidaritet

I løpet av året samler vi inn penger til et barnehjem vi har samarbeid med, i Peeteli Tallinn.

Som en del av emnet solidaritet gjennomfører vi et støttekontaktkurs. Der får du lære om det å kunne bidra i forhold til andre mennesker og om forskjellige funksjonshemminger. Du vil også få muligheten til å prøve deg som støttekontakt.


3 linjereiser

Barcelona
Catalonia

«Kom-i-form»-tur til Spania, til regionen Catalonia, med den flotte byen Barcelona. Her skal vi nyte dagene en uke til ende, og for å nyte- må vi yte! Det blir trening, god mat, og spennende opplevelser i Barcelona by. Men fremfor alt skal det være en tur hvor vi blir bedre kjent med hverandre, og hvor vi kan nyte dagene sammen! Turen er inkludert i linjetillegg og skolepris.

Cinque Terre, Italia

cinque-terre-2.jpg#asset:344

På våren reiser vi til fantastiske Cinque Terre ved Liguria kysten i Italia. Her går vi turer hver dag, i et landskap som er balsam for både kropp og sjel. I løpet av turen gjennomfører vi en pilegrimsreise, med oppgaver underveis, som kanskje kan gi deg et nytt perspektiv på tanker, verdier og holdninger. Dersom du ønsker det, kan du også reise til enten Genova eller Pisa, som har litt andre ting å by på enn den bittelille landsbyen vi skal bo i. Dette er en reise som gir ro i sjelen! Turen er inkludert i linjetillegg og skolepris.

Tallinn, London, Edinburgh eller noe helt annet…

åpen-tur.JPG#asset:345

Den siste reisen blir bestemt i løpet av høsten. Det kan være det blir til en av de europeiske storbyene, eller kanskje vi synes det frister mer med rolig landsbygd et eller annet sted. Denne turen planlegges i fellesskap. Turen er inkludert i linjetillegg og skolepris.

FELLESREISE OG FELLESFAG

Alle studenter har fellesfaget Leve og lørdagsseminar. På vinteren drar alle linjer sammen på fellesreise til høyfjellet.

Les mer

LINJEFAG

Studieretningen du velger for hele året.

SIDEEMNER

Fordypningsfag du velger før og etter jul.

VALGFAG

Fag du velger fire ganger i året.

STUDIEREISER

Reiser du kan velge i tillegg til linjereisene.

Design og utvikling: innoventi

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no