linjefag

Redning, Sikkerhet og Ledelse - Afrika

Ulende utrykningsfartøy, blinkende blålys og høy puls. Redning er både spennende, moro og livsviktig! Vi tester egne grenser; både fysiske og mentale, i eksotiske Afrika. Bli gjerne med på en av våre andre studiereiser også.

Lær å redde liv og få en enestående mulighet til å bli bedre kjent med deg selv i pressede situasjoner! Redningslinja gir deg kunnskaper og ferdigheter i ”hva kan jeg gjøre”, når situasjonen krever det, og er linja for deg som ser for deg en fremtid innen politiet, brann, ambulanse, forsvaret eller redningstjeneste. Personlig utvikling, selvstendighet, ansvar og ledelse står i sentrum. Hverdagen består av både tradisjonell undervisning, praktisk opplæring og spennende, actionfylte øvelser. Vi beveger oss på land, til sjøs og i fjellet - velger du redningslinja bør du derfor være i god form.

Risøya har hatt redning som linjefag i 18 år - dette er noe vi kan! Velkommen til et spennende og fartsfylt år på Risøya!

Ti gode grunner til å velge Redning, sikkerhet, ledelse - Afrika

 1. AFRIKA! Vi reiser til eventyrlige Afrika på et halsbrekkende eventyr som garantert får fart på både adrenalin og endorfiner!

 2. Vår skolehverdag har et høyt aktivitetsnivå full av morsom action - redningslinja er den mest krevende (og morsomste?) linja

 3. Vi har masse utstyr vi bruker i undervisningen, blant annet båter, ambulanse, fjellredningsutstyr, klassesett brannbekledning og brannutstyr

 4. Vi tar båtførerprøven og kjenner saltvannet bruse under vår båtundervisning: båtkjennskap, nattnavigasjon, sikkerhetskurs for sjø, søk og redning på sjø er emner som dekkes

 5. Vi tester også elveredding og du får en nyttig innføring i dykking. Husk at du kan ta dykkersertifikat hos oss!

 6. Opp i høyden!: vi tar brattkort, klatrer og jobber med redning i høyde.

 7. Vi tester våre overlevelsesegenskaper! Klarer du deg på kun det havet og skogen tilbyr?

 8. I samarbeid med forsvaret jobber vi som markører og med skadesminking

 9. Vi holder hodet kaldt mens det brenner rundt oss - bokstavelig talt! Du får brannopplæring og opplæring i frigjøring fra bil

 10. Mulighetene for psykisk utvikling er skyhøye - linja har stort fokus på ledelse, undervising og debriefsarbeid

Hopp i det!

Risøya er kjent for et utrolig godt miljø. På en egen øy blir samholdet ekstra fint og inkluderende. Stor allsidighet i fag, aktiviteter og reiser gir deg nye perspektiv og mange lærerike opplevelser.

SØK NÅ

Reise

ZIMBABWE

victoria-falls-605911_1920.jpg#asset:519


Vi reiser på et 15-dagers eventyr til Zimbabwe i Afrika! Vår base ligger i nærheten av Victoria Falls - dette er verdens største foss og et av verdens syv underverker. Vi bor derfor midt i et spektakulært område som byr på mange adrenalinfylte opplevelser; på programmet står blant annet zip-line, firedagers overlevelseskurs, fjell- og elveredning og rafting. Zimbabwe er dessuten landet å reise til om du er interessert i afrikansk dyreliv og “de fem store” - vi reiser både på safari og på anti-snikskyterkurs. Velkommen til ditt livs eventyr!

 

Mer om linjen:

Redning, sikkerhet, ledelse har et unikt og stort kurstilbud:

 • Livredningskurs og aktiviteter i eget basseng

 • Fjellredning og klatreutstyr i egen klatrehall

 • Elveredning internasjonal kurs

 • Båtførerprøven

 • Klatrekurs

 • Brannkurs

 • Førstehjelpskurs

 • Jegerprøven

 • Mat- og overlevelseskurs


Hønefoss-186.JPG#asset:370

UTPLASSERING

Vil du prøve deg som ambulansesjåfør? Eller kanskje i luftambulansetjenesten? Hva med å prøve seg som røykdykker hos brannvesenet? Vi organiserer spennende utplasseringer.

P120645.jpg#asset:371


MR12904.JPG#asset:368

 

SAMARBEIDSPARTNERE:

Politiet, Brannvesenet, Forsvaret, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder, Redningsselskapet, Sivilforsvaret, Røde kors og Norsk brannvernskole er noen av våre samarbeidspartnere. Alle kurs er inkludert i linjeprisen, men sertifiseringsavgift på enkelte kurs må påregnes.
Vil du vite mer?

Meld deg på lista og få innblikk i hverdagen, reiser og bli kjent med noen av elevene på linja:

Portrett Frode

LINJELÆRER

Frode Hansen Husavik
(+47) 37 19 93 50
frode.husavik@risoy.fhs.no

FELLESREISE OG FELLESFAG

Alle studenter har fellesfaget Leve og lørdagsseminar. På vinteren drar alle linjer sammen på fellesreise til høyfjellet.

Les mer

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no