linjefag

Reise, livsstil & helse

Svette panner, dirrende lår, høy puls og kriblende endorfiner i hele kroppen - sunne, spreke folk smiler mer! I tillegg til å trene, kokkelere og nyttig kursing, lærer vi mer om det gode, sunne liv i blant annet Barcelona, Spania og Cinque Terre.

Dette er linja for deg som er opptatt av livsstil og helse! Vi lærer å lage sunn og god mat, og vi kommer i knallform både ute og inne. Treningen er variert og moro; den består av både crossfit og yoga, styrke og utholdenhet. Vi er opptatt av å ha et tydelig helsesperspektiv - vi er derfor mer opptatt av hva slags trening og mat som er bra for kroppen din, fremfor hva som er mest trendy. Velvære og avslapping er tett knyttet sammen med god helse; derfor reiser vi også på spa. Våre utflukter tar deg både fjern og nær - se oversikt lenger nede. I tillegg får du aktivitetslederkurs, et trenerkurs fra Norges Idrettsforbund, støttekontaktkurs og badevaktkurs med førstehjelp.

Ti gode grunner for å velge Reise, livsstil & helse:

  1. BARCELONA og CINQUE TERRE! Vi reiser til vibrerende Barcelona og nydelige Cinque Terre i jakten på det gode liv.

  2. KRAGERØ SPA RESORT! Et avkoblende opphold ved Kragerø Spa Resort er inkludert i linjeprisen.

  3. Utover de tre reisene inkludert i linja, kan du også delta på spennende og gode studiereiser, til Maldivene, Kroatia og London!

  4. Hjemme på Risøya får du en sunn og aktiv hverdag, og du kan boltre deg på skolens egen øy, med 3000 meter strandlinje!!

  5. Du kan bruke alt av utstyr på fritiden; basseng, badstu, splitter ny idrettshall og treningsrom, kajakker, seilbrett og båter, og enda mer!

  6. Du får testet mange forskjellige treningsformer; bevegelighet, styrke, crossfit, tabata, yoga, pilates, spinning, opplæring i bruk av slynge, hinderløype.

  7. Du får tre kursbevis: støttekontakt, aktivitetsleder og badevakt med førstehjelp!

  8. Du lærer deg å lage mat som er både sunn, enkle og god!

  9. Du får oppleve og lære mye, av mennesker som har mye kompetanse og erfaring!

  10. Det beste til slutt: du får et år der du kan fokusere på deg selv og din egen utvikling, gjennom aktivitet og i møte med mange forskjellige mennesker

Hopp i det!

Risøya er kjent for et utrolig godt miljø. På en egen øy blir samholdet ekstra fint og inkluderende. Stor allsidighet i fag, aktiviteter og reiser gir deg nye perspektiv og mange lærerike opplevelser.

SØK NÅ

Våre reiser

Linjereise til Barcelona:

1-barcelona.jpg#asset:493

I starten av skoleåret reiser vi på bli kjent-tur til vidunderlige Barcelona. I tillegg til å få en kickstart på nye vennskap, får vi en flott start på både trening og matopplæring. Vi skal trene yoga, pilates og crossfit; noen av treningsøktene tar vi på stranda. Vår velsmakende matreise starter med et tapaskurs - vi øver oss på det vi har lært ved kjøkkenbenken i leilighetene vi bor i. Utenom mat og trening, vil det selvsagt bli tid til å utforske Barcelona by. 

Linjereise til Cinque Terre:

1-IMG_0413.JPG#asset:491

Vi ønsker våren velkommen med en reise til Italias minste nasjonalpark Cinque Terre. Blant spektakulær og vakker natur fokuserer vi på både fysisk og mental helse. Vi skal på vandre i fjellene, spise italiensk is og oppleve den rike italienske kulturen. Pizza pronto!

Kragerø Spa Resort:

1-_MR11415.JPG#asset:490

I den mørkeste årstiden tar vi turen til flotte Kragerø Spa. Her skal vi oppleve gleden og nytten ved rekreasjon og spa. Vi skal trene, spise god og sunn mat, og nyte utsikten over Kragerøfjorden i utendørs basseng, boblebad eller badstue.

Mer om linja

Bli med på en annerledes reise!

Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans eller trening? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å dykke? På Risøya har du et hav av muligheter! Velg et sideemne en dag uken i tillegg til linjefaget ditt!


Lag og spis sunn og god mat 

PA21305.jpg#asset:333

Vil du høre en hemmelighet? De som trener kjempemasse kan spise HVA de vil! Om du er opptatt av hva et sunt kosthold kan gjøre for helsen din, lærer vi deg alt du trenger å vite.

Kom i form 

Fysisk aktivitet er nøkkelen til det gode liv - derfor er vi i bevegelse på forskjellige måter hver linjedag. Både sofaslitere og styrkeløftere er hjertelig velkommen.

Yoga og meditasjon

yoga.jpg#asset:346

Folk med høyt aktivitetsnivå, trenger også skikkelig avspenning. Derfor trener vi både yoga og meditasjon; i tillegg til å dempe stress og uro, er denne type aktivitet flott styrke- og bevegelighetstrening.

Aktivitetslederkurs

MR11235.JPG#asset:348

Dette er et kurs fra Norges Idrettsforbund; etter endt kurs kan du jobbe som trener innen barneidrett!

Solidaritet

I løpet av året samler vi inn penger til et barnehjem vi har samarbeid med, i Peeteli Tallinn.

Som en del av emnet solidaritet gjennomfører vi et støttekontaktkurs. Her lærer du hvordan du kan bidra og være tilstedeværende i andre menneskers liv, og om forskjellige funksjonshemminger. Du vil også få muligheten til å prøve deg som støttekontakt.


Interessert i Reise, Livsstil & Helse?

Meld deg på lista og få innblikk i hverdagen vår, reisene og bli kjent med noen av elevene på linja:

FELLESREISE OG FELLESFAG

Alle studenter har fellesfaget Leve og lørdagsseminar. På vinteren drar alle linjer sammen på fellesreise til høyfjellet.

Les mer

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no