linje1

Reise, livsstil, helse

God helse er viktig, og det er flere veier til målet. Vi trener, lærer om psykisk helse, om kosthold og om å ta ansvar for oss selv og andre. Linjereiser til Cinque Terre Italia, Kragerø Resort, Lyngør fyr og til trehyttene i Gjerstad.

Dette er linja for deg som er opptatt av helse! Vi lærer å lage sunn og god mat, vi kommer i form både ute og inne, og vi tar vare på både oss selv og andre. Treningen er variert og moro; den består av både crossfit og yoga, styrke og utholdenhet. Vi er opptatt av å ha et tydelig helseperspektiv, derfor er vi opptatt av hva slags trening og mat som er bra for kroppen. Velvære og avslapning er tett knyttet sammen med god helse; derfor reiser vi også på spa. Er du glad i å ta vare på andre? På denne linja får du aktivitetslederkurs, et trenerkurs fra Norges Idrettsforbund, støttekontaktkurs og badevaktkurs med førstehjelp.

Ti gode grunner for å velge Reise, livsstil, helse:

 1. CINQUE TERRE. Vi reiser til nydelige Cinque Terre i Italia for å gjennomføre fantastiske fotturer og få opplæring i italiensk matkultur.
 2. Kragerø Resort. Et avkoblende opphold ved spa hotellet er inkludert i linjeprisen.
 3. Trehyttene i Gjerstad. Det er som å være barn igjen, spenningen ved å overnatte i en hytte i toppen av en svær furu, med ekorn og fugleliv helt tett på!
 4. Lyngør fyr. For oss er det en kort reise i distanse, men ganske eksotisk som opplevelse! Helt ytterst av landet, med åpen horisont mot Skagerak kan du finne ro og tenke store tanker.
 5. Hjemme på Risøya får du en sunn og aktiv hverdag, og du kan boltre deg på skolens egen øy, med 3000 meter strandlinje!!
 6. Du kan bruke alt av utstyr på fritiden; basseng, badstu, splitter ny idrettshall og treningsrom, kajakker, seilbrett og båter, og enda mye mer!
 7. Du får testet mange forskjellige treningsformer; bevegelighet, styrke, utholdenhet, crossfit, tabata, yoga, pilates, spinning, hinderløype og opplæring i bruk av slynge.
 8. Du får tre nyttige kursbevis: støttekontakt, aktivitetsleder og badevakt med førstehjelp!
 9. Du lærer deg å lage mat som er både sunn, enkel og god!
 10. Du får oppleve og lære mye, av mennesker som har mye kompetanse og erfaring!


Det beste til slutt: du får et år der du kan fokusere på deg selv og din egen utvikling, gjennom aktivitet og i møte med mange forskjellige mennesker.

  Ønsker du å reise enda mer? Hos oss har du mulighet til å være med på flere valgfrie studieturer, bla seiling i Kroatia, dykking i Maldivene, kultur i London eller friluftsliv på Svalbard.


  Følg oss på instagram!

  Se også: Hva koster det?

  Hopp i det!

  På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

  SØK NÅ

  Våre reiser

  Linjereise til Cinque Terre:

  1-IMG_0413.JPG#asset:491


  Vi ønsker våren velkommen med en reise til Italias minste nasjonalpark Cinque Terre. Blant spektakulær og vakker natur fokuserer vi på både fysisk og mental helse. Vi skal vandre i fjellene, spise italiensk is og oppleve den rike italienske kulturen. Pizza pronto!

  Kragerø Resort:

  1-_MR11415.JPG#asset:490


  I den mørkeste årstiden tar vi turen til flotte Kragerø Resort. Her skal vi oppleve gleden og nytten ved rekreasjon og spa. Her skal vi ha massasjekurs, og vi skal trene, spise god og sunn mat, og nyte utsikten over Kragerøfjorden i utendørs basseng, boblebad eller badstue.

  Lyngør fyr

  Lyngør fyr

  For oss er det en kort reise i distanse, men ganske eksotisk som opplevelse! Helt ytterst av landet, med åpen horisont mot Skagerak kan du finne ro og tenke store tanker. Om det er en stille fin kveld med flatt vann, eller en stormfull aften er det uansett duket for opplevelser som vil bli husket!

  Trehyttene

  Trehytter

  Et aldri så lite eventyr! Det er som å være barn igjen, spenningen ved å overnatte i en hytte i toppen av en svær furu, med ekorn og fugleliv helt tett på! Hvor vil du helst bo? I Flåklypa, Kråkeslottet eller Gjøkeredet?

  Mer om linja

  Lag og spis sunn og god mat 

  PA21305.jpg#asset:333

  Matlaging er sosialt, kreativt og veldig, veldig godt - både for kroppen, sinnet og smaksløkene. Om du er opptatt av hva et bra kosthold kan gjøre for helsen din, lærer vi deg alt du trenger å vite. 

  Kom i form

  Risøy-FHS_Mai2017_kvamso_39697.jpg#asset:595

  Fysisk aktivitet er nøkkelen til det gode liv - derfor er vi i bevegelse på forskjellige måter hver linjedag. Både sofaslitere og styrkeløftere er hjertelig velkommen.

  Yoga og meditasjon

  yoga.jpg#asset:346

  Folk med høyt aktivitetsnivå, trenger også skikkelig avspenning. Derfor trener vi både yoga og meditasjon; i tillegg til å dempe stress og uro, er denne type aktivitet flott styrke- og bevegelighetstrening.

  Aktivitetslederkurs

  Dette er et kurs fra Norges Idrettsforbund; etter endt kurs kan du jobbe som trener innen barneidrett!

  Støttekontaktkurs

  Støttekontakt.jpg#asset:652

  Som en del av emnet solidaritet gjennomfører vi et støttekontaktkurs. Her lærer du hvordan du kan bidra og være tilstedeværende i andre menneskers liv, og om forskjellige funksjonshemminger. Du vil også få muligheten til å prøve deg som støttekontakt.

  Solidaritet

  I løpet av året samler vi inn penger til et barnehjem vi har samarbeid med, i Peeteli Tallinn.


  Noe helt annet?

  Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans eller friluftsliv? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å dykke? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge et sideemne en dag uken i tillegg til linjefaget ditt!

  Portrett Aase

  LINJELÆRER

  Åse Røsås
  (+47) 975 98 113
  aase.rosaas@risoy.fhs.no

  Fellesfag for kropp og sjel

  Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

  Les mer

  Risøyveien 15, 4912 Gjeving
  Tlf: 37 19 93 50
  post@risoy.fhs.no