linjefag

Backpacker, Afrika og Europa

Velkommen til ditt livs eventyr! Med sekken på ryggen, nysnørte tursko og åpne hjerter, blir vi kjent med oss selv, våre nye venner, øya vår og nye, spennende kulturer; både i Afrika og i vårt eget Europa. Verden er vår lekeplass - blir du med oss på tur?

Har du utforskertrang og lopper i blodet? Nysgjerrig på verden; både den rett på utsiden av stua og andre, eksotiske kontinenter? Da er dette linja for deg! Gjennom varierte aktiviteter og reising, både hjemme og ute, skal vi utvide vår horisont - både den fysiske og vår indre. Vi tror at de beste reisene starter med litt planlegging, en fornuftig pakket sekk og et åpent sinn. For å sikre oss at minnene varer evig, også i digital form, får du opplæring i foto og video. Reising er tross alt det eneste du kan kjøpe som gjør deg rikere - god tur!


10 gode grunner for å velge Backpacker, Afrika og Europa

1. AFRIKA! Vi reiser på et halsbrekkende eventyr til eksotiske Afrika og lar oss forføre av nye lukter, smaker, mennesker og majestetiske syn.

2. EUROPA! Fantastiske opplevelser er nærmere enn du tror. Vi utforsker vår egen verdensdel og dens rike kultur og historie.

3. Reis deg rik! Læringskurven vil være stupbratt i ditt møte med nye mennesker og kulturer. Kunnskap om verden er nemlig kunnskap for livet.

4. Apropos stupbratt: Denne linja tilbyr deg mange nyttige kurs, blant annet brattkort, badevakt- og førstehjelpskurs. Sees vi fjellveggen?

5. Året består av flest hverdager. På vårt vakre Risøya fylles disse med varierte og morsomme aktiviteter; både til lands og til vanns, i båt, på sykkel og til fots.

6. For å dokumentere alt det morsomme vi holder på med, får du opplæring i bruk av både foto, video og tekst. Aner vi en ny SoMe-stjerne på Risøya-himmelen?

7. På Risøya synes vi at livet leves best ute. Kan vi friste med zip-line, rafting, klatreparker, grottevandring, fjellturer, bading, sykkelturer eller surfing?

8. Den som BÅDE har et åpent hjerte og en praktisk pakket sekk, får de beste opplevelsene. Derfor får du opplæring i både kulturforståelse, sikkerhet, budsjettering og pakking.

9. Nye kulturer og nye steder kan være litt skummelt. Derfor har vi med oss en erfaren og trygg lærer, som i tillegg er glad i både folk og jobben sin!

10. Lyst på ENDA mer reising og nye kulturinntrykk? Bli med oss på studiereiser til Kroatia, London og Maldivene da vel!

Hopp i det!

På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

SØK NÅ

Våre reiser

AFRIKA


P1040750.JPG#asset:600


Vi reiser på eventyr til Afrika! Nøyaktig reisemål er enda ikke bestemt, men vi kan love mange adrenalinfylte opplevelser. I tillegg til mange spennende og lærerrike menneske og kulturmøter, skal vi blant annet ha safari, fotturer, zip-line opplevelser og mye annet. Afrika er dessuten kontinentet å reise til om du er interessert i afrikansk dyreliv og “de fem store” . Velkommen til ditt livs eventyr!

Interrail - EUROPA

IMG_5712.JPG#asset:575

Å oppleve verden i fra togvinduet, er alle backpackeres drøm. Vi reiser oss gjennom vår egen verdensdel sammen - togskinnene leder vei. Interrail er en fantastisk måte å reise på; vi håper du vil være med på reisa!

Mer om linja

Backpacker, Afrika og Europa er en skikkelig dannelsesreise i kulturer, aktiviteter, mennesker og mangfold. Usikker på om du vil takle alle de nye aktivitetene vi skal utføre? Ingen fare; våre flinke og snille lærer deg alt du trenger å kunne. Vår vakre sørlandsnatur inspirerer oss daglig til bevegelse. 

Aktivitet

fabian-bad.jpg#asset:351

Risøya kan tilby et eldorado av både klatresteder og fantastiske muligheter for turer til lands og vanns. Vi utforsker mulighetene og ferdighetene, griper sjansen og fanger heftige øyeblikk med GoPro-en.

Klasserommet

IMG_26612871.JPG#asset:350

Klasserommet vårt er 500m2 sørlandsidyll med tilhørende hav, fjell, småvann, sykkelløyper og klatrefelt. Vi gjør masse, får et bredt spekter av opplevelser og ferdigheter.

Da er det bare å pakke sekken og åpne hjertet! Vi sier som Bjørnstjerne Bjørnson: “Undrer mig på hvad jeg får at se over de høje fjælle?”

Noe helt annet?

Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans eller friluftsliv? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å klatre? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge et sideemne en dag uken i tillegg til linjefaget ditt!

Vil du vite mer?

Meld deg på lista og få innblikk i hverdagen, reiser og bli kjent med noen av elevene på linja:

Fellesfag for kropp og sjel

Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

Les mer

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no