linjefag

Dykking

Har du noen gang drømt at du var vektløs? Ønsker du å reise på oppdagelsesferd i en helt ny verden? Risøys dykkerlinje gjør deg til en trygg og erfaren dykker. Våre klasserom: rett utenfor døra og i Raet nasjonalpark!

Bli med ned og opplev en fantastisk virkelighet i en ny dimensjon! Dykking er linja for deg som vil utforske verden under havoverflaten. Vi er et Padi Educational Facility og har utstyr til din disposisjon både i undervisning og fritid, samt eget basseng! Skolens fantastiske beliggenhet gjør at vi kan dykke rett fra brygga, eller vi kan reise ut i skjærgården i vår egen dykkebåt M/S Risøy. Vi utdanner elever helt opp til instruktørnivå, og du vil få muligheten til å logge så mange dykk du ønsker. Risøya har tradisjoner for dykkeopplæring som går helt tilbake til 1965, og hvert år utdanner vi omkring 40-50 nye grunnkursdykkere. Flere av våre elever velger å utdanne seg innen dykking, og jobber i dag i dykkebransjen.

Ti gode grunner for å velge Dykking:

  1. Risøya har lengst erfaring innen dykking og flest instruktører.
  2. Risøya er et dykkesenter og har de beste fasilitetene. Det inkluderer alt av utstyr, blant annet båt og basseng.
  3. Du disponerer fritt vår enorme utstyrspark og kan derfor også dykke på fritiden.
  4. Du får mulighet til å logge mange dykk, og dermed også bli en erfaren dykker i løpet av året. Det er mye mer enn en smakebit!
  5. Dykkelinja gir deg en utdanning innen dykking. Vi bruker verdens mest anerkjente kursstige – PADI.
  6. Vi tilbyr kurs på alle nivåer - linja er derfor åpen for alle uansett dykkebakgrunn.
  7. Vi samarbeider med Tvedestrand kommune og Havforskningsinstituttet på Flødevigen i kampen mot spøkelsesfiske og vi deltar i strandrydding under vann.
  8. Dykking er en utfordrende og spennende linje for deg som liker deg i vann.
  9. Skolen ligger i en nasjonalpark, som gir fantastiske omgivelser å dykke i!
  10. Å kunne mestre kunsten å dykke åpner opp en helt fantastisk ny verden som vil endre din oppfattelse av kloden vår. Dette har vi SÅ lyst til å dele med deg!

Ønsker du å reise mer? Hos oss har du mulighet til å være med på flere valgfrie studieturer, bla seiling i Kroatia, dykking i Maldivene, kultur i London eller friluftsliv på Svalbard.


Følg oss på instagram!

Legeskjema til nedlasting

Se også: Hva koster det?

Hopp i det!

På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

SØK NÅ

Vår reise

Maldivene

maldivene.jpg#asset:305

I mange år har Risøya dratt på dykketokt til fremmed farvann, og vår siste erobring er Maafushi, Maldivene.  Mafushi byr på god sikt og variert dykking, her er korallhager, bratte vegger, vrak, grotter og et yrende undervannsliv med hai, delfiner, skilpadder og tusenvis av fargerike korallfisk. Liker du undervannsverdenen vil du elske Maldivene!  Ta en titt på siden til dykkersenteret vi bruker der nede og gled deg!

https://www.maldives-passions.com/

Sjekk denne filmsnutten fra Maldivene


Mer om linja

Utstyr

DSC_0146.JPG#asset:302

Du vil få tildelt utstyr du kan bruke hele året. Det vil med andre ord si at du kan dykke så mye du ønsker,  det er mulig å logge godt over 100 dykk i løpet av din tid som elev på denne linja. Det er opp til deg! Vår utstyrspark er helt unik i folkehøyskole-Norge; dette kommer deg som elev til gode.

Nærhet

MG_7313.JPG#asset:304

Vår beliggenhet gir deg fantastiske muligheter til å bli en god og trygg dykker!

Vårt nærmeste dykkested, Renna, ligger 50 meter unna matsalen! Her vil du se fiskestimer, hummer, krabbe og et yrende makroliv! Om kvelden og natten kan du svømme i et hav av morild! Det er maks 18 meter dybde i dette området, noe som gjør det til en god plass for å utvikle seg som dykker i trygge omgivelser.Noe helt annet?

Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans eller friluftsliv? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å klatre? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge et sideemne en dag uken i tillegg til linjefaget ditt!

Meld deg på nyhetsbrev

Så oppdaterer vi deg på e-post innimellom;-)

Portrett Charlotte

LINJELÆRER

Charlotte Lindvik
(+47) 90 10 27 72
charlotte.lindvik@risoy.fhs.no

Fellesfag for kropp og sjel

Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

Les mer

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no