linjefag

Mat, opplevelser, reise

Baloo i Jungelboken sa en gang: “For alt du trenger finner du, i skog-naturens pølsebu' ”. Vi på Mat, opplevelse, reise er helt enige med Baloo; vår egen pølsebu finner vi i havet rett utenfor døra, og i mer eksotiske himmelstrøk i Italia og Los Angeles. Er du også en skikkelig matelsker med sans for kortreiste, egenhøstede delikatesser? Vi sees på Risøya!

Sulten på livet? Eller bare på et skikkelig godt måltid basert på knallgode råvarer du selv har høstet? På Risøyas nyeste linje dyrker vi vår lidenskap for det beste i livet; nemlig fersk og velsmakende mat! Vi tar for oss tradisjonell lokalmat vi høster rett utenfor døra, og mer eksotiske smaker. Vi skal drive med havfiske og hummerfiske, og Raet nasjonalpark forsyner oss med de deiligste råvarer. Hva med å plukke dine egne kamskjell? Ta dykkerlappen hos oss og start høstingen! i tillegg reiser vi og lærer av de aller beste i fristende Italia. Nevnte vi at turen også går til eventyrlige Los Angeles? God apetitt!

Ti gode grunner til å velge Mat, opplevelse, reise:

  1. LOS ANGELES! Vi tar turen til stjernenes by Los Angeles og gasser oss i eksotiske smaker, dufter og spennende inntrykk.
  2. CINQUE TERRE, ITALIA! Det italienske kjøkken er alle matelskeres store drøm - vi lar oss forføre av Italias rike mattradisjoner.
  3. Vi lager de lekreste retter med råvarer vi selv har skaffet - da smaker maten ekstra godt.
  4. Du får mulighet til å ta jegerprøven og bli med oss på jakt. Kan vi friste med egenskutt ærfuglgryte til middag?
  5. Vi følger årstidene og plukker sopp, bær og urter etter som de er i sesong.
  6. Bli med på nervepirrende og morsomme kokkekamper! Hvem takler presset?
  7. Fisk er godt og sunt - året rundt. Vi fisker både i sjøen rett på utsiden av av klasserommene, og i innlandet.
  8. Vi tilbereder maten vår ute over bål. Da kommer den deilige røyksmaken og den hyggelige stemningen frem.
  9. Kortreist lokalmat er i skuddet som aldri før. Denne linja lærer deg alt du trenger å vite om hva slags delikatesser som befinner seg rett utenfor døra.
  10. Vi kombinerer matsankingen med morsom teambuilding og friluftsliv. Et godt kosthold er nemlig synonymt med god helse; både mental og fysisk.

Hopp i det!

På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

SØK NÅ

VÅRE REISER

Los Angeles:

black-and-white-bus-buying-1264937.jpg#asset:557

Los Angeles har alt: sjø og strand, en rik historie, verdens superstjernefabrikk nummer en, nærhet til USAs flotteste nasjonalparker og et pulserende kulturliv. Her skapes trendene, også innenfor matverdenen. I tillegg til å slange oss på strendene, skal vi gasse oss i streetfood fra food trucks, hamburgere, ekte tacos og lekre middager. Stikker du innom den lille sjappa på Santa Monica Pier, legger de dessuten ekstra bacon på alt for kun en dollar! Jepp, også på milkshaken.


Cinque Terre, Italia

baked-basil-cheese-1376962.jpg#asset:558

Mamma mia; Italia får smaksløkene til å gå amokk! Italia er pizza, pasta, gelato og verdens beste råvarer. Vakre Cinque Terre fungerer som et fantastisk bakteppe for en gastronomisk reise uten sidestykke. Det italienske kjøkkenet er enkelt, rustikt og bygget på ekte italiensk amore, tradisjoner og lidenskap. Er du klar for å oppleve kanskje verdens beste smaker? Buon appetito!

MER OM LINJA

MG_2788-Edit-e1462176519608.jpg#asset:559

Vekk apetitten i naturens eget spisskammer! Dette er linja for deg som ønsker å dedikere et helt år til din lidenskap for mat og matkultur. Du får med deg nyttig kunnskap og inspirasjon du vil ha glede av resten av livet. 

Vi sees over grytene!

Noe helt annet?

Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans eller friluftsliv? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å klatre? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge et sideemne en dag uken i tillegg til linjefaget ditt!

Meld deg på nyhetsbrev

Så oppdaterer vi deg på e-post innimellom;-)

Fellesfag for kropp og sjel

Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

Les mer

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no