linjefag

Musikk, dans, drama

Svabergene er vår scene, og måkene vårt kor! Denne linja byr på allsidighet, lave skuldre og masse kreativ glede. Kan vi friste med allsang og ukulele i solgangsbrisen? Inspirasjon finner vi både hjemme på Risøya, og ute i den store verden på våre linjereiser.

Klarer du ikke å bestemme deg for hva som er morsomst av sang, musikk, dans eller teater? Vi sier som Ole Brumm; “Ja takk, begge deler” - vår nye linje er derfor fullstappet av alle genre innenfor scenekunst, musikkglede, dans og latter. Vi har lang erfaring med å tilpasse undervisningen vår; her kan du derfor trygt søke, uansett nivå. Risøya syder over av kreativitet og utstyr, vi har velutstyrte klasserom og en flott flerbrukshall hvor vi setter opp konserter og andre arrangementer.

Ti gode grunner til å velge Musikk, dans, drama:

   1. Drømmereise i Europa. Klassen bestemmer reisemål og innhold. Skal vi besøke Grev Draculas borg i Romania, besøke Disney World i Paris, danse flamenco i Barcelona, synge på stranden på Kreta, eller opplev en konsert i Praha?
   2. Du får opplæring i sang og stemmebruk; vi tester det vi har lært i a capella-grupper. ALLE kan synge med den riktige opplæringen!
   3. Vi prøver oss som låtskrivere; her er takhøyden stor og vi oppmuntrer og hjelper hverandre for å finne de beste riffene og formuleringene.
   4. Du får gitar og ukuleleopplæring.
   5. Du får morsom scene- og koreografitrening - vi ønsker å skape magi fra scenen og gjøre den til vårt andre hjem.
   6. Vi trener skuespillerteknikken og funderer på om Hollywoods neste store stjerne kanskje befinner seg i klassen vår?
   7. Du får pianoopplæring tilpasset ditt nivå - på neste fest er det du som imponerer med vakre toner.
   8. Vi setter opp egne konserter, musikk- og teater­produksjoner. Klarer vi å frembringe latterkramper, tårer og stående­ ­applaus?
   9. Vi tror at sunne, mette sjeler presterer bedre på scenen - ­derfor får du også opplæring i mat, helse og trening.
   10. Ønsker du å reise enda mer? Hos oss har du mulighet til å være med på flere valgfrie studieturer, bla seiling i Kroatia, dykking i Maldivene, kultur i London eller friluftsliv på Svalbard.

    Følg oss på Instagram!


    Se også: Hva koster det?

    Hopp i det!

    På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

    SØK NÅ

    Våre reiser

    LONDON

    20170918_205921.jpg#asset:564


    Vibrerende London ønsker deg velkommen til en overdose kulturutrykk! Vår linjetur til London er like variert som byen selv; vi kikker på Buckingham Palace, Big Ben og Westminster Abbey, plukker opp de siste trendene i de kule bydelene Covent Garden og Camden Town og synger oss hese mens vi observerer musikaler på Londons berømte West End. Vi synes britene er verdens kuleste folkeslag; vi forsøker derfor også å plukke opp hva som skjer på de lokale småscenene rundt i byen.


    Rundreise Europa.

    Vårt eget Europa! Tusener av år med kultur, sang og teater. Vi pakker sekken og drar ut på turne. Hvor ferden går kan variere. Vi legger nemlig opp til en reise som passer for årets elever, hvor vi besøker aktuelle byer med levende kulturliv. Velkommen!

    Mer om linja

    Teaterseminar med Marvin

    DSC_0131.JPG#asset:601

    På Musikk, dans, drama - Los Angeles byr vi blant annet på teaterseminar med Anders Mordal. Anders er en av Nasjonalteaterets mest allsidige skuespillere, med alt fra roller som «Marvin» i Jul i Svingen til å vinne Heddaprisen som Ibsens Dr. Stockmann.

    Konserter

    Klassen lager mange konserter i løpet av året, og du velger selv om du vil spille, synge eller danse. Vi starter i klasserommet hvor du får undervisning i å innta scenen uansett forkunnskap, og når vi er trygge, lager vi en Huskonsert bare for klassen. Så jobber vi gradvis med konserter til større og større scener, slik at du blir skikkelig scenevant og får så god trening at sceneskrekk blir en saga blott!

    Drama

    Risøy-FHS_Mai2017_kvamso_30739.jpg#asset:602

    Drama er et supert fag når det gjelder å trene uttrykk, uansett kunstform. Mange artister går linjer med drama for å bli bevisst sine egne uttrykk og følelser. Dette gjelder også dans; kroppsspråk og kroppsbeherskelse gir bonus i de fleste anledninger. Vi jobber med alle tre uttrykksformene: Musikk –Dans- Drama og setter elementene sammen til forestillinger som klassen skaper sammen. Vi bruker liten scene for små oppsettinger og den nye flerbrukshallen for de store. Gled deg til sceneopplevelser med deg selv i fokus!

    Vokal undervisning

    Motio_MDD1.jpg#asset:605

    Stemmen betyr uendelig mye for sceneprestasjoner som sanger eller skuespiller, og på Risøya trener vi stemme på samme måte som vi trener kropp. Vi utforsker stemmens muligheter, jobber med smidighet og styrke, øker registeromfang og ikke minst lærer vi om stemmebruk og stemmehelse. Klassen får prøve seg som a cappella gruppe og lager sine egne arrangementer og låter. Kanskje vi kan synge for turistene i Hyde Park?

    Instrumental undervisning

    DSC_0058.JPG#asset:604

    Alle får opplæring i gitar, piano og ukulele. Det gjør ingenting om du er superflink eller nybegynner, vi har opplegg som fungerer uansett nivå. Kanskje du ønsker å lære mer enn bare til husbruk? Da kan du sette deg som mål å opptre som musiker på en av konsertene. En utfordring til klassen kan være å ha et ukuleleorkester på julekonserten! Enkelte år har vi storband til jul og korps til 17. mai om det er interesse for det. Her er alt mulig!

    Dans

    Risøy-FHS_Mai2017_kvamso_30839.jpg#asset:603

    Vi trener kropp og koreografi litt hver linjedag, og dans blir integrert i de andre fagene- musikk og drama.  De som ønsker å fordype seg mer i dans, kan velge sideemne dans en dag i uken ved DDD dansestudio i Tvedestrand som vi samarbeider med. Risøya har en årelang tradisjon med å sende elever hit og dette er et populært tilbud for de danseglade!

    Mat og trening

    Vi lærer å lage sunn og næringsrik mat som støtter immunforsvaret og gir energi man trenger for et tøft liv på scenen. Kroppen trenger også trening for å yte sitt beste, så vi bruker tid på kondisjon og styrketrening samt uttøying for smidighet og for å unngå skader. 


    Noe helt annet?

    Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å dykke, kanskje du er glad i dans eller friluftsliv? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å klatre? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge et sideemne en dag uken i tillegg til linjefaget ditt!

    Meld deg på nyhetsbrev

    Så oppdaterer vi deg på e-post innimellom;-)

    Fellesfag for kropp og sjel

    Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

    Les mer

    Risøyveien 15, 4912 Gjeving
    Tlf: 37 19 93 50
    post@risoy.fhs.no