linjefag

Reise, livsstil, helse

God helse er viktig, og det er flere veier til målet. Vi trener, lærer om psykisk helse, om kosthold og om å ta ansvar for oss selv og andre. Linjereiser til Barcelona, Cinque Terre og Kragerø Spa.

Dette er linja for deg som er opptatt av helse! Vi lærer å lage sunn og god mat, vi kommer i form både ute og inne, og vi tar vare på både oss selv og andre. Treningen er variert og moro; den består av både crossfit og yoga, styrke og utholdenhet. Vi er opptatt av å ha et tydelig helseperspektiv, derfor er vi opptatt av hva slags trening og mat som er bra for kroppen. Velvære og avslapning er tett knyttet sammen med god helse; derfor reiser vi også på spa. Er du glad i å ta vare på andre? På denne linja får du aktivitetslederkurs, et trenerkurs fra Norges Idrettsforbund, støttekontaktkurs og badevaktkurs med førstehjelp.

Ti gode grunner for å velge Reise, livsstil & helse:

  1. CINQUE TERRE OG AMSTERDAM! Vi reiser til nydelige Cinque Terre og pulserende Amsterdam.

  2. KRAGERØ SPA RESORT! Et avkoblende opphold ved Kragerø Spa Resort er inkludert i linjeprisen.

  3. Utover de tre reisene inkludert i linja, kan du også delta på spennende og gode studiereiser, til Maldivene og Kroatia!

  4. Hjemme på Risøya får du en sunn og aktiv hverdag, og du kan boltre deg på skolens egen øy, med 3000 meter strandlinje!!

  5. Du kan bruke alt av utstyr på fritiden; basseng, badstu, splitter ny idrettshall og treningsrom, kajakker, seilbrett og båter, og enda mye mer!

  6. Du får testet mange forskjellige treningsformer; bevegelighet, styrke, crossfit, tabata, yoga, pilates, spinning, opplæring i bruk av slynge, hinderløype.

  7. Du får tre nyttige kursbevis: støttekontakt, aktivitetsleder og badevakt med førstehjelp!

  8. Du lærer deg å lage mat som er både sunn, enkel og god!

  9. Du får oppleve og lære mye, av mennesker som har mye kompetanse og erfaring!

  10. Det beste til slutt: du får et år der du kan fokusere på deg selv og din egen utvikling, gjennom aktivitet og i møte med mange forskjellige mennesker

Følg oss på instagram!

Se også: Hva koster det?

Hopp i det!

På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

SØK NÅ

Våre reiser

Linjereise til Amsterdam:

Gracht-nbtc-001.jpg#asset:678

I starten av skoleåret reiser vi på bli kjent-tur til vidunderlige, spennende Amsterdam. I tillegg til å få en kickstart på nye vennskap, får vi en flott start på både trening og matopplæring. Vi skal trene yoga, pilates og crossfit, samt gå og sykle flotte turer langs kanalene. Utenom mat og trening, vil det selvsagt bli tid til å utforske Amsterdam.

Linjereise til Cinque Terre:

1-IMG_0413.JPG#asset:491

Vi ønsker våren velkommen med en reise til Italias minste nasjonalpark Cinque Terre. Blant spektakulær og vakker natur fokuserer vi på både fysisk og mental helse. Vi skal vandre i fjellene, spise italiensk is og oppleve den rike italienske kulturen. Pizza pronto!

Kragerø Spa Resort:

1-_MR11415.JPG#asset:490

I den mørkeste årstiden tar vi turen til flotte Kragerø Spa. Her skal vi oppleve gleden og nytten ved rekreasjon og spa. Her skal vi ha massasjekurs, og vi skal trene, spise god og sunn mat, og nyte utsikten over Kragerøfjorden i utendørs basseng, boblebad eller badstue.

Mer om linja

Lag og spis sunn og god mat 

PA21305.jpg#asset:333

Matlaging er sosialt, kreativt og veldig, veldig godt - både for kroppen, sinnet og smaksløkene. Om du er opptatt av hva et bra kosthold kan gjøre for helsen din, lærer vi deg alt du trenger å vite. 

Kom i form

Risøy-FHS_Mai2017_kvamso_39697.jpg#asset:595

Fysisk aktivitet er nøkkelen til det gode liv - derfor er vi i bevegelse på forskjellige måter hver linjedag. Både sofaslitere og styrkeløftere er hjertelig velkommen.

Yoga og meditasjon

yoga.jpg#asset:346

Folk med høyt aktivitetsnivå, trenger også skikkelig avspenning. Derfor trener vi både yoga og meditasjon; i tillegg til å dempe stress og uro, er denne type aktivitet flott styrke- og bevegelighetstrening.

Aktivitetslederkurs

Dette er et kurs fra Norges Idrettsforbund; etter endt kurs kan du jobbe som trener innen barneidrett!

Støttekontaktkurs

Støttekontakt.jpg#asset:652

Som en del av emnet solidaritet gjennomfører vi et støttekontaktkurs. Her lærer du hvordan du kan bidra og være tilstedeværende i andre menneskers liv, og om forskjellige funksjonshemminger. Du vil også få muligheten til å prøve deg som støttekontakt.

Solidaritet

I løpet av året samler vi inn penger til et barnehjem vi har samarbeid med, i Peeteli Tallinn.


Noe helt annet?

Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans eller friluftsliv? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å dykke? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge et sideemne en dag uken i tillegg til linjefaget ditt!

Meld deg på nyhetsbrev

Så sender vi deg en oppdatering innimellom;-)

Portrett Aase

LINJELÆRER

Åse Røsås
(+47) 975 98 113
aase.rosaas@risoy.fhs.no

Fellesfag for kropp og sjel

Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

Les mer

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no