linjefag

Seil, surf, kite

Bli en komplett seiler! Vi seiler i båt, på brett og med kite; på vann og på snø. Vår utstyrspark er Norges beste! I tillegg til fantastiske turer til Kroatia og Portugal, kan du også være med på studiereise til Maldivene

Vind, vann og venner! Dette er linja for deg som er glad i havet og som har lyst til å utfolde deg i dette fantastisk elementet. Risøya ligger med vann på alle kanter og innbyr til lek, utfordringer, mestring og glede. Vi har lang tradisjon med havfag på skolen og kan med stolthet si at vi har det bredeste og mest komplette tilbudet i Norge.

Er du en allerede erfaren seiler som søker nye utfordringer, eller er du en landkrabbe som ønsker å teste livet ute på bøljan blå? Hos oss er det rom for deg, uansett nivå.

Ti gode grunner til å velge Seil, surf, kite:

  1. Vi reiser på hele fire spesialiserte linjeturer: Kitecamp - vann i Sør Sverige, seilkurs på 45 fots båter i Kroatia, bølgesurfing i Sagres, Portugal, og kitecamp - snø på Hardangervidda.
  2. Risøya har en enorm utstyrpark som vi eier! Se oversikt lenger nede
  3. Lag ditt eget longboard på verkstedet vårt.
  4. Du kan bli med på seiltur fra Las Palmas til Gøteborg ombord i Elida - Superyacht på 131 fot.
  5. Skolen ligger på en øy med vann på alle kanter. Våre seilområder varierer med alt fra rolig og beskyttet til store bølger og mye trykk i vinden. Det finnes ikke noe bedre i Norge!
  6. Båtførerprøven og badevaktkurs er inkludert i linjeprisen.
  7. Utenom havet er makraméloftet vårt varme og hyggelige klasserom. Her nyter vi bål i peisen og flott havutsikt fra våre store sofaer.
  8. Tilbudet er utviklet over mange år og læreren har meget stor kompetanse og erfaring.
  9. Det beste av alt: Utstyret kan brukes så mye du vil på fritiden etter opplæring!
  10. Vi er den beste skolen i landet på sjøaktivitet! Ship o´hoi!

Følg oss på instagram!

Se også: Hva koster det?

Hopp i det!

På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

SØK NÅ

Våre reiser

SURFECAMP PORTUGAL

1-surfinstruksjon.jpg#asset:496

Gled deg til en uke i Sagres i Portugal! Portugal er et fantastisk land med overflod av farger, lukter og inntrykk. Og, en herlig, avslappet surfevibe. Det er ikke rart at mange regner dette for "the place to be" om du er opptatt av bølger av høyeste klasse - både for nybegynnere og erfarne surfere. 

Vi bor sentralt og både spiser, gjør yoga og ser på solnedgangen i fra byens flotteste takterrasser. SSK har vært på surfecamp i Taghazout i flere år nå og har masse erfaring og gode opplevelser både på land og i vannet. Surf´s up - det er bare å begynne å glede seg!

KROATIA

1-20171017_115245.jpg#asset:498

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig.

På denne reisen vil du lære mye om seiling, og også mye om deg selv. Ved å bo tett sammen i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia, blir læringskurven bratt. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt. Velkommen om bord!

Kitecamp - SØR-SVERIGE:

GOPR0957.JPG#asset:599

Vi reiser på kitecamp i Sør-Sverige tidlig på høsten. Skåne er en suveren plass å starte kite karrieren på vann. Langgrunne sandstrender med stabil vind er det beste utgangspunktet for god læring. Når dagen på stranda er over og utstyret er pakket sammen, så avslutter vi dagen i boblebadet. Der får vi myknet opp kroppen etter en lang dag ute og er sosial med resten av klassen. Vi har ett eget hus som base under campen. Her lager vi all maten sammen,spiller spill og henger i sofaen på kvelden. Etter noen timer med god søvn er det ny dag og nye muligheter. 


Kitecamp - HARDANGERVIDDA:

DSC_1383.JPG#asset:567


På vinter kite campen fyller vi bussene med utstyr og folk og reiser til Hardanfervidda, ett fantastisk kite område.

Vi bor i en stor deilig vinter hytte med sofaer, peis og med  badstue i kjelleren (noe som lett trigger snøbading). Vi lager all mat selv og nyter resultatet sammen.

Vidda ligger rett utenfor døra så på morgenen så er det på med skiutstyr og ut å rigge kiter. Hytta ligger over tregrensen og gir oss ett snødekt klasserom uten trær.

Å se luften fylles av fargerike kiter og høre jubelropene runge over vidda må være oppskriften på lykke, bedre blir det ikke.


Mer om linja

Alt dette utstyret venter deg på øya:

19 seilbrett og rigger ligger ferdig i Holmbua.
9 sup brett.
5 ynglinger.
1 superrask 11 meter seilbåt.
1 motorbåt på 15 fot.
Makraméloftet - klasserommet med god karma og sjel.
20 indo board venter på deg.
Longboard verksted.
Diverse Cabrina Switchblade kiter ( 2017 modeller)
Diverse Fone Bandit kiter.
20 foilkiter er klare for snøkiting.

SEILBÅT 

P120946.jpg#asset:361

Bli en komplett seiler! Få nok kompetanse og erfaring til å være skipper på egen båt.

SEILBRETT 
PA21629.jpg#asset:310

Du seiler rett utenfor rommet ditt. Skift på rommet å gå 100 meter til Holmbua der alt utstyret ligger ferdig rigget.

KITE
DSC_0250.JPG#asset:362

Vi har alt utstyret som vi trenger til å gjennomføre god undervisning på vann og snø.

INDOBOARD
PA21685.jpg#asset:363

Morsom balansetrening med høy overføringsverdi:)Velkommen til et år med adrenalin i blodet, salt luft i lungene og lykke i hjertet.


Noe helt annet?

Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans eller friluftsliv? Vil du lære å tegne, eller lære å dykke? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge et sideemne en dag uken i tillegg til linjefaget ditt!

Meld deg på nyhetsbrev

Så oppdaterer vi deg på e-post innimellom;-)

Fellesfag for kropp og sjel

Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

Les mer

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no