linjefag

Trening, friluftsliv, reise

Ikke sitt inne når alt håp er ute! Vi kommer i knallform i vakker skjærgård og variert Sørlandsnatur. Linjereiser til Portugal og Svalbard! Lyst på enda mer reising? Bli med på en av våre andre studieturer i tillegg da vel!

Dediker et helt år til trening og friluftsliv! Vi kommer i vårt livs form samtidig som vi nyter fantastiske naturopplevelser i vakker skjærgård og variert Sørlandsnatur sammen med gode venner. Det er tre ting på én gang det - full pakke, med andre ord!

Vi reiser til Portugal på treningscamp, til Svalbard for å oppleve vakker natur, scooter, topptur, hundekjøring og vår stolte polarhistorie. Vi drar på tur på fjellet, i skogen og selvfølgelig på sjøen. Alle jobber aktivt med å skape et engasjerende, skapende og trygt miljø i klassen. I løpet av året får du utstyr du kan bruke fritt etter undervisning i vakker natur som ligger 20 meter fra soverommet.

Fysisk aktivitet, flotte folk og fantastiske naturopplevelser - hjertelig velkommen til oss på trening, friluftsliv, reise!

Ti gode grunner for å velge Trening, friluftsliv, reise:

 1. Vi reiser til Svalbard og Portugal
 2. Du får en egen kajakk gjennom hele året som også kan brukes på fritiden - grunnkurs havkajakk er også inkludert.
 3. Bli med oss på vinterfriluftsliv; vi dekker temaer som å bo i snø, topptur, skred og generell ferdsel i vinternatur.
 4. Vi driver med morsom og utfordrende utholdenhets- og styrketrening i mange ulike former.
 5. Du får fridykkerkurs og mulighet til å bruke vårt dykkerutstyr også på fritiden!
 6. Bli med på varierte og morsomme aktiviteter! Vi presser oss selv både med en farmerchallenge og i crossfit
 7. Du får topptaukort, og kan boltre deg i en 10 meter høy klatrevegg! Det kiler i magen!
 8. Vi reiser på flotte sørlandsferder i egen “bakhage”
 9. Under egenuka velger du selv om du vil være med på tur eller trene hjemme på Risøya
 10. Lyst på enda mer reising? Bli med oss på studietur til Kroatia eller Maldivene!

Følg oss på instagram!

Se også: Hva koster det?

Hopp i det!

På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

SØK NÅ

Våre reiser

Portugal

algarve-4309022.jpg#asset:657

Vi reiser til Portugal for å trene og skape et godt klassemiljø. Dette er en treningstur hvor fokuset er å komme i god form gjennom strandaktiviteter og selvfølgelig styrke og utholdenhetstrening. Dette er en treningsleir hvor vi skal samarbeidet om å nå målet for å skape motivasjon til å trene. Vi bor i eget hus hvor vi lager maten selv og du er med på å lage ukesplanen for denne uka vi skal være her.

Svalbard

aurora-1185466.jpg#asset:658

Vi reiser til vakre Svalbard på vinterstid når nordlyset lyser over oss, mens vi er på hundesleden. Vi reiser hit for å se hva klimaendringer gjør med dyreliv og klimaet rundt. Her skal vi innom polarmuseet og lære om vår stolte historie i polare strøk. Vi skal også på topptur, og vi skal på snøscootertur til Barentsburg som er russisk og som har en standard i ekstrem kontrast til det vi er vant til. Topptur og isgrottetur er også noe vi skal igjennom, og hvis vi er heldige, får vi kanskje sett isbjørn i løpet av oppholdet. Vi har med en guide hele oppholdet som er svært lokalkjent og har lang erfaring på Svalbard.


Mer om linja

Trening

P121225.jpg#asset:591

Bruk året på å komme i god form med gode treningsfasiliteter i splitter nytt treningsrom og idrettshall. Vi har det du trenger for å bli skikkelig sterk med vekter, slynger, crossfitrigg og mye annet. Tren utholdenhet med spinningsykkel, svømmebasseng eller med løping i  fine omgivelser både på og utenfor øya. Lag ditt eget treningsprogram for hele året, halve året eller tren inn mot en konkurranse

Friluftsliv

hero_friluftsliv.jpg#asset:374

Naturen gir store opplevelser. Vi oppsøker naturen med kajakk, til fots, på ski, med dykkemaske og med båt. Kunsten er å holde seg tørr, varm og mett i skiftende omgivelser.

Havkajakk

P120903.jpg#asset:594

Bli en komplett og selvstendig padler. Ved skolestart får du tildelt din egen kajakk som du får bruke så mye du ønsker hele året! Vi har en unik nærhet, du kan dra rett fra internatet og ut i Raet nasjonalpark hvor flotte naturopplevelser venter på å bli oppdaget

Fridykking

P120776.jpg#asset:592

Bli en trygg og god fridykker og å ta snorkling til helt nytt nivå. Med maske, snorkel, blybelte og våtdrakt som du kan bruke hele året så lenge det er isfritt vil du oppdage en ny verden under vann. Du kan utvikle deg til det nivået du ønsker. Kanskje fanger du din egen middag på bunnen? Tilgangen til gode dykkesteder har du rett utenfor internatdøra.

Dette blir du:

 • Trygg padler til ditt nivå
 • Trygg fridykker til ditt nivå
 • Trygg turgåer til ditt nivå

Dette lærer du:

 • Treningslære, om hvordan du trener riktig
 • Hva du bør spise
 • Badevaktkurs
 • Topptaukurs
 • Grunnkurs hav
 • Fridykker cmas**

Andre ting vi tester i løpet av året:

 • Ballettrening
 • Curling
 • Vannski/wakeboard
 • Skiskyting

Noe helt annet?

Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans eller tegning? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å dykke? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge et sideemne en dag uken i tillegg til linjefaget ditt!

Meld deg på nyhetsbrev

Så oppdaterer vi deg på e-post innimellom;-)

Fellesfag for kropp og sjel

Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

Les mer

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no