linjefag

Trening og reise

Treningsglede, progresjon og nyttig kunnskap er viktige ord som beskriver treningslinja på Risøy folkehøyskole. Bli med på en herlig treningscamp i Portugal!

Lær om trening i alle former: Styrketrening, mental trening og utholdenhetstrening. Du får god faglig oppfølging, og masse trening sammen med nye venner.

Kunnskap om trening og hvordan kroppen fungerer er aktuelt å ha med seg inn i mange ulike yrker. Om du ser for deg en fremtid hvor du jobber med mennesker, gir treningslinja verdifull kompetanse og nyttig erfaring.

Risøya ligger i den vakre skjærgården på Sørlandet. Vi har mye bra utstyr for deg som ønsker å være aktiv! Egen idrettshall, klatrevegg, velutstyrt styrkerom, crossfitrigg, gymsal, basseng, utendørs treningspark, sandvolleybane, flotte stier, diskgolfbane og fotballøkke. Alt er tilgjengelig for deg også på fritiden.

Beliggenheten legger tilrette for allsidig trening. Vi bruker sjøen til kajakk, fridykking, svømming og coastering.

Treningslinja på Risøya gir variert trening under kyndig veiledning sammen med gode venner i vakre omgivelser.

I tillegg til mange flotte reiser på sjøen, i skogen og på fjellet, drar vi også på en magisk reise til Portugal med trening, surfing, matopplevelser og kanskje delfiner i solnedgang.

Trening og reise på Risøy folkehøyskole


Ti gode grunner for å velge Trening og reise:

 1. Linjereise til Portugal med trening og varierte aktiviteter.
 2. Flere fine linjereiser i nærområdet, blant andre: Hovden. Her kan du utfordre deg selv i alpinbakken og ha det super sosialt på kvelden med god mat og quiz. Vannskiparken på Gvarv. Vannski, wakeboard og knebrett! Varm grill hele dagen, med slitne, sultne og fornøyde medelever rundt!
 3. Vi driver med morsom og utfordrende utholdenhets- og styrketrening i mange ulike former som du kan loggføre med pulsklokke. Har du ikke egen pulsklokke, får du en ved skolestart.
 4. Flere kurs og sertifiseringer er inkludert i linjeprisen. For eksempel: Topptaukort, badevaktkurs og grunnkurs havkajakk.
 5. Vi vet at det å være trygg og ha gode venner er viktig for prestasjoner, derfor bruker vi mye tid på å etablere et miljø som er inkluderende og støttende.
 6. Treningsledelse, treningsteori, fysiologi og anatomi er fagområder du vil ha nytte av innenfor mange ulike yrkesretninger. Gi deg selv et forsprang!
 7. Prøv ut varierte og morsomme treningsformer! Curling, paintball, skiskyting, coasteering, kajakk, via ferrata, klatring, surfing, SUP, ballidretter og skøyter.
 8. Risøya og skjærgården rundt er bare helt vanvittig vakkert - sommer som vinter. La deg bli inspirert og kom i form i de vakreste omgivelser.
 9. Velg flere fag og sett sammen en timeplan som motiverer deg og gir deg opplevelser du kan ta med videre i livet.
 10. Lyst på enda mer reising? Bli med på studietur til Svalbard, Kroatia, Maldivene eller London!


Følg oss på instagram!

Se også: Hva koster det?

Hopp i det!

På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

SØK NÅ

Våre reiser


algarve-4309022.jpg#asset:657


Portugal

Vi reiser til Portugal for å trene og ha det fint sammen. Dette er en treningsleir hvor fokuset er å komme i god form gjennom aktiviteter vi kan gjøre på stranden og i og ved vannet. Her blir det for eksempel mulighet for å teste ut bølgesurfing. I forkant av reisen setter vi opp målsettinger sammen og individuelt, og vi jobber mye med hvordan vi kan hjelpe hverandre med motivasjon for å nå målene vi setter. Vi bor i et eget hus, lager mat sammen og deler gode opplevelser.Vintercamp på Hovden

Dagene bruker vi i bakken med snowboard og alpint. Dette er en glimrende arena for å jobbe med teknikktrening innenfor ski og brett disipliner. Har du lyst til å lære mer i bakken så holder vi kurs i alle grener! Ta med eget utstyr eller lån i skisenteret.

Når skidagen er over er det middag, sosialt opplegg og god stemning på hytta.

Mer om linja

Trening

P121225.jpg#asset:591


«Trening er fysisk aktivitet som er planlagt, strukturert og gjentas, og som har som mål å bedre eller vedlikeholde helse og fysisk form»

Trening er et sammensatt fagområde. Du vil lære om hva riktig trening er for deg, men også om hvordan du kan trene andre. Kunne du tenke deg å være engasjert som personlig trener, vil du få et godt grunnlag for det på denne linja. Temaer som vi jobber med er treningsfysiologi, anatomi og biodynamikk. Vi går i dybden på idrettspsykologi, coaching, mental trening og treningsledelse. Kosthold og ernæring hører naturligvis med.

Det du lærer her kan du bruke i mange sammenhenger senere i livet, både i jobb og på fritid! Kanskje du er aktiv, og vil utvikle deg videre innen en idrett allerede, eller du ønsker å lære deg noe nytt du kan utfordre deg i? Uansett nivå er du velkommen til oss!


Allsidighet

P120903.jpg#asset:594


Beliggenheten vår gir oss de beste forutsetninger for variert og spennende trening i vakre omgivelser. Vi bruker sjøen, skogen og fjellheimen som arena for å utvikle oss både fysiologisk og mentalt. I løpet av året er vi innom mange aktiviteter som er ypperlige for trening, og samtidig gir unike naturopplevelser. Dette er noen av dem:

 • Havkajakk. Vi har alt du trenger! Kajakkene ligger klare og havet er 30 meter fra matsalen! Liker du det, kan du ta grunnkurs i havkajakk og få deg en fantastisk hobby som er god for både kropp og sjel! Raet nasjonalpark har my å by på!

 • Klatring. I tillegg til innendørs klatring, bruke vi også tid på denne ypperlige treningsformen ute i naturen. Vi tilbyr også sertifisering innen klatreforbundets utdanningsstige.

 • Fridykking. Ja, du kommer til å bo på en øy! Det kan være det blir en lidenskap, og da er det fint å kunne gjøre det på en sikker måte med opplæring og sertifisering på plass. Med maske, snorkel, blybelte og våtdrakt vil du oppdage en ny verden under vann. Du kan utvikle deg til det nivået du ønsker. Kanskje fanger du din egen middag på bunnen? Tilgangen til gode dykkesteder har du rett utenfor internatdøra.

 • Coastering, en herlig blanding av klatring, klippehopping og bading! Det får opp pulsen både på grunn av fysiske og mentale utfordringer!

Vi kommer også til å prøve ut andre treningsformer og aktiviteter som for eksempel ballett, skiskyting, curling, diskgolf, alle mulige ballspill og andre ting som vi finner ut av underveis!


P120776.jpg#asset:592

Noe helt annet?

Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans eller tegning? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å dykke? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge et sideemne en dag uken i tillegg til linjefaget ditt!

Meld deg på nyhetsbrev

Så oppdaterer vi deg på e-post innimellom;-)

Risøy 2

LINJELÆRER

Helge Solberg
(+47) 415 60 982
helge.solberg@risoy.fhs.no

Fellesfag for kropp og sjel

Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

Les mer

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no