linjefag

Utendørs

Dette er den perfekte linja for deg som har lyst til å være ute på tur, både på hav og land, uten for mye stress. Her får du en real godtepose av det Norge har å by på!

Hva sier du til hundekjøring og snøscootersafari på Svalbard? Havfiske, havrafting og hvalsafari i Lofoten? Og hva med øyhopping med seilbåt og hengekøye på Sørlandet?

Vår desiderte favorittøy, vår egen Risøya, har mange kortreiste turperler, og et hav av muligheter for aktiviteter til sjøs. Målet er at du skal bli trygg i mange friluftslivsaktiviteter både på hav og land. Og best av alt, du er ikke alene. Gode turkamerater gjør reisen enda bedre!

Gode grunner for å velge Utendørslinja:

  • RISØYA! Vi mener det. Når du først kommer hit går det ikke lenge før du forelsker deg.
  • SVALBARD! Tenk at dette også er Norge, bare helt i den andre enden! Bli med på hundekjøring og snøscootersafari.
  • LOFOTEN! Uansett hvor mange ganger man besøker Lofoten er det alltid noe nytt å se. Nærkontakt med svære hvaler glemmer man ikke, og havrafting er et kick!
  • ELVERAFTING! Vi er alle i samme båt, så lenge du klarer å holde deg fast!
  • MOSKUS! Disse unike dyrene er fantastisk kule å se - på trygg avstand!
  • HVERDAGSLYKKE! Små turer er også turer. På Risøya er det mange turmuligheter både på land og til havs.
  • BARE GJØR DET. Paintball, pendelhopp fra bru, badeland, selvforsvarskurs, leirdueskyting, klatrepark, zipline og snorkling.
  • PRAKTISK PÅ TUR. Lær å felle et tre, lage en fuglekasse, bygge en sti, tenne et bål, fiske fisk, hummer og krabber, lage mat på bålet, henge opp en hengekøye, og kle deg for å være ute hele natta!


Se også: Hva koster det?

Hopp i det!

På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

SØK NÅ

Noen av reisemålene på Utendørs

Svalbard

Vi reiser til vakre Svalbard på vinterstid med nordlyset over oss. Vi reiser hit for å se hva klimaendringer gjør med dyreliv og klimaet rundt. Her skal vi innom polarmuseet og lære om vår stolte historie i polare strøk. Vi skal også på topptur, og vi skal på snøscootertur til Barentsburg som er russisk og som har en standard i ekstrem kontrast til det vi er vant til. Topptur og isgrottetur er også noe vi skal igjennom, og hvis vi er heldige, får vi kanskje sett isbjørn i løpet av oppholdet. Vi har med lokalkjent guide hele oppholdet som har lang erfaring med Svalbard.

Utendørs_Svalbard_hundekjøring.jpg#asset:692


Lofoten

Vil du ha flere uforglemmelige naturopplevelser, er Lofoten stedet. Lofoten er kjent for godt fiske, storslått natur og idylliske fiskevær. Her får vi med oss kyst og fjell, havrafting, surfing, safari, toppturer og mere til. På veien stopper vi i Dovre nasjonalpark og reiser på moskussafari!


Utendørs_Lofoten2.jpg#asset:688

Sørlandet

De fleste hverdagene tilbringer du på vår egen sørlandsperle. Både på og rundt øya ligger opplevelsene og venter på deg. Vi kaster loss fra vår egen brygge, og seiler på øyhopping. Padler trange sund, eller tar motorbåten til Lyngør for å kjøpe is. Og Sørlandet har også mye mer å by på. Det er bare å glede seg!

Utendørs-Sørlandet.jpg#asset:690


Mer om Utendørslinja

Usikker på om du vil takle alle de nye aktivitetene på utendørslinja? Ingen fare; Vi tilpasser opplegget slik at du får kjenne både på spennende utfordringer og deilig mestringsfølelse. 

IMG_26612871.JPG#asset:350    

Klasserommet

beskjært.jpeg#asset:676

Klasserommet vårt er en idyllisk 500 mål stor sørlandsidyll. På utsiden ser du horisonten i havgapet, og på innsiden ligger lune badesteder og trygge havner. Vi gjør masse, og du får et bredt spekter av opplevelser og ferdigheter.

Utstyrsparken vår er kanskje en av landets mest velutstyrte for aktiviteter på og i havet. Vi har seilbåter, motorbåter, kajakker, seilbrett, våtdrakter og fridykkerutstyr, for å nevne noe. Det meste av utstyret kan du også benytte på fritiden. 

Vi har en ny flerbrukshall, treningsstudio, svømmebasseng, tuftepark, tursti, hengekøyepark 18-hulls disc-golfbane og en nydelig fjellkirke. 

Det er bare å åpne hjertet og sinn og komme seg ut! 

Sideemner: Prøv noe helt annet!

Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å klatre? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge et sideemne en dag uken i tillegg til linjefaget ditt.

Fellesfag for kropp og sjel

Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

Les mer

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no