linjefag

Utendørs

Dette er den perfekte linja for deg som har lyst til å være ute på tur, både på hav og land, uten for mye stress. Her får du en real godtepose av det Norge har å by på!

Hva med øyhopping med seilbåt og hengekøye på Sørlandet? Vår desiderte favorittøy, vår egen Risøya, har mange kortreiste turperler, og et hav av muligheter for aktiviteter til sjøs.

Når høsten er på sitt mørkeste, tar vi en tur til varmen i Portugal. Der surfer vi, og utforsker andre spennende aktiviteter de tilbyr langs den spennende kysten, i tillegg til god mat og kultur.

For å oppleve vinterfjellet, drar vi til Hovden og boltrer oss i det snøen har å tilby.

Målet for utendørslinjen er at du skal bli trygg i mange friluftslivsaktiviteter både på hav og land. Og best av alt, du er ikke alene. Gode turkamerater gjør reisen enda bedre!

En linje for den eventyrlystne, den som har lyst til å utforske nye aktiviteter, prøve seg på ulike arenaer og gjennom stor variasjon bli bedre kjent med seg selv og andre

NB! Dette er ikke en ekstremlinje, og heller ikke den linja med flest døgn i telt og snøhule. Denne linja passer for deg som vil smake på friluftslivet, men som også er glad i komfort og en god seng.

Ti gode grunner for å velge Utendørslinja:

 1. RISØYA! Vi mener det. Når du først kommer hit går det ikke lenge før du forelsker deg.
 2. PORTUGAL! Lær å surfe, delfin safari, tur på klipper med klippehopping, yoga. Vi drar til vakre Sagres og opplever varmen, kulturen og maten der når høststormen kommer her hjemme (Inkludert)
 3. BÅT I SKJÆRGÅRDEN OG PÅ SJØEN! Du får opplæring i alle båttyper: kajakk, kano, seilbåt, små og store motorbåter. Vi farter mye rundt i skjærgården og på sjøen
 4. ELVERAFTING! Vi er alle i samme båt, så lenge du klarer å holde deg fast!
 5. UTFORDRINGER OG OPPLEVELSER! Gi deg selv en utfordring og mestringsopplevelse med trygg veiledning,
 6. HVERDAGSLYKKE! Små turer er også turer. På Risøya er det mange turmuligheter både på land og til havs.
 7. BARE GJØR DET. Paintball, pendelhopp fra bru, badeland, padling, seiling, leirdueskyting, klatrepark, zipline, snorkling, via ferrata, slalåm, snowboard og vannski
 8. PRAKTISK PÅ TUR. Lær å felle et tre, lage en fuglekasse, bygge en sti, tenne et bål, fiske fisk, hummer og krabber, lage mat på bålet, henge opp en hengekøye, og kle deg for å være ute hele natta!
 9. Bruk alt av utstyr på fritiden; basseng, badstue, idrettshall, treningsrom, kajakker, seilbrett, båter, og mye mer!
 10. VENNER. Verdien av opplevelsene blir større når de deles med gode venner.

Ønsker du å reise enda mer? Hos oss har du mulighet til å være med på flere valgfrie studieturer, bla seiling i Kroatia, dykking i Maldivene, kultur i London eller friluftsliv på Svalbard.

Følg oss på Instagram!


  Se også: Hva koster det?

  Hopp i det!

  På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

  SØK NÅ

  Noen av reisemålene på Utendørs

  Portugal

  Sagres


  Når høsten kommer, og kulda setter inn, reiser vi på treningscamp til Portugal. Her blir det full fart med sand mellom tærne! Husk solfaktor! I tillegg blir det naturligvis anledning til å bli kjent med matkultur og annen kultur i vakre omgivelser.


  Hverdagslykke

  Hengekøye


  Små turer er også turer! Vi benytter oss av alle de mulighetene Risøya og Sørlandet byr på.


  Sørlandet

  De fleste hverdagene tilbringer du på vår egen sørlandsperle. Både på og rundt øya ligger opplevelsene og venter på deg. Vi kaster loss fra vår egen brygge, og seiler på øyhopping. Padler trange sund, eller tar motorbåten til Lyngør for å kjøpe is. Og Sørlandet har også mye mer å by på. Det er bare å glede seg!

  Utendørs-Sørlandet.jpg#asset:690  Mer om Utendørslinja

  Usikker på om du vil takle alle de nye aktivitetene på utendørslinja? Ingen fare; Vi tilpasser opplegget slik at du får kjenne både på spennende utfordringer og deilig mestringsfølelse.

  IMG_26612871.JPG#asset:350

  Klasserommet

  beskjært.jpeg#asset:676

  Klasserommet vårt er en idyllisk 500 mål stor sørlandsidyll. På utsiden ser du horisonten i havgapet, og på innsiden ligger lune badesteder og trygge havner. Vi gjør masse, og du får et bredt spekter av opplevelser og ferdigheter.

  Utstyrsparken vår er kanskje en av landets mest velutstyrte for aktiviteter på og i havet. Vi har seilbåter, motorbåter, kajakker, seilbrett, våtdrakter og fridykkerutstyr, for å nevne noe. Det meste av utstyret kan du også benytte på fritiden.

  Vi har en ny flerbrukshall, treningsstudio, svømmebasseng, tuftepark, tursti, hengekøyepark 18-hulls disc-golfbane og en nydelig fjellkirke.

  Det er bare å åpne hjertet og sinn og komme seg ut!

  Sideemner: Prøv noe helt annet!

  Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å klatre? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge et sideemne en dag uken i tillegg til linjefaget ditt.

  Fellesfag for kropp og sjel

  Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

  Les mer

  Risøyveien 15, 4912 Gjeving
  Tlf: 37 19 93 50
  post@risoy.fhs.no