Om Risøya

Risøy Folkehøyskole er en trygg havn i den vakreste skjærgården på Sørlandet. Her møter du ekte og engasjerte mennesker som tar imot deg som den du er, utfordrer deg og gir deg frihet til å velge. Du får et år for livet, med fokus på deg selv, samfunnet rundt deg, himmelen, havet og kloden vi lever på.

Skolen ligger på en 500 mål stor øy, midt i den vakreste sørlandsskjærgården. Her kan du få vidunderlige opplevelser i, på og ved havet. Risøya byr på flotte badeplasser, sandvolleyballbane, gapahuk, fotballbane, en fjellkirke, flere klatreruter, fine turstier for hest og folk og et vakkert naturlandskap som inspirerer til gode opplevelser for kropp og sjel. Undervisningen er forankret i et kristent verdigrunnlag. Våre stifterorganisasjoner er Sjømannskirken, Normisjon og Den norske Broderkrets på Havet.

DJI_0009-001.JPG#asset:319

På Risøya får du gode muligheter til å sette sammen din egen undervisningsuke. I tillegg til linjefaget som du har to dager i uken, velger du også sideemne og valgfag som du har en dag i uken. Dette betyr at du får mulighet til å lære mer innenfor flere fagfelt. Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans eller foto? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å dykke? På Risøya har du et hav av muligheter!

Alle linjefagene ved Risøy Folkehøyskole inneholder reiser som er med på å gi deg et år for livet. I tillegg til linjereiser har vi studiereiser, som du kan velge å være med på uavhengig av hvilken linje du går på. Se mer av Risøya på #risoyfhs

Velkommen til et år med fokus på deg selv, samfunnet rundt deg, til himmelen, havet og kloden vi lever på.


Best på saltvann

PA21629.jpg#asset:310

Når du har vært gjennom grunnopplæring i et av våre fag, vil du få anledning til å bruke utstyr som seilbåter, kajakker, seilbrett, kanoer, SUP brett og dykkerutstyr også på fritiden. Denne muligheten har du selv om ikke linjefaget ditt er et typisk saltvannsfag. Går du linja Musikal, artist, reise og velger sideemne dykking, vil du kunne bruke dykkerutstyret på fritiden i den perioden du har faget. Har du linjefag Tegne, male, reise og velger valgfag seiling, vil du få mulighet til å seile til Lyngør etter skoletid for å kjøpe en iskrem på Lyngør Husholdningshandel. Avtal med medstudenter til lunsj eller middag, gi beskjed til tilsynslærer, så er det bare å rusle ut, sjøsette kajakken og vips så er du på eventyr.
I tillegg til utstyr for sjø og hav, er vi også godt utstyrt på andre fagfelt. Vi har flere piano, klassesett med gitarer og ukuleler, og flere andre instrumenter. Vi har eget basseng, gymsal med klatrevegg og styrkerom, biljardbord og bordtennisbord. Vi har lavvuer, telt og annet friluftslivsutstyr, indoboard og en mengde med annet forskjellig materiell. Dette er også tilgjengelig både i undervisning og på fritiden når man har fått opplæring. Vi ønsker å legge til rette for at du skal ha en god undervisningshverdag, med solid faglig utvikling og en meningsfull og aktiv fritid.
Vi vil gi deg et år for livet med et hav av muligheter!


Slik kommer du til Risøy Folkehøyskole 

Skolen er endestasjon for de lokale bussene i denne retningen i Tvedestrand kommune. Disse bussene bringer deg i kontakt med ekspressbusser mot Oslo, Kristiansand og Stavanger. Kort vei til Torp og Kjevik.Veibeskrivelse finner du her.

Aldergrense 18 år (du må fylle 18 år i løpet av høsten). Øvre aldersgrense 26 år. Ingen søknadsfrist. 

Opptaket starter 1. februar. Skolestart 26. august 2017. 

Aktuelle filer:

Stilling ledig som vaktmester i 100%

Skolerute 1617

Skolerute 1718

Informasjonshefte 2017-2018


LINJEFAG

Studieretningen du velger for hele året.

SIDEEMNER

Fordypningsfag du velger før og etter jul.

VALGFAG

Fag du velger fire ganger i året.

STUDIEREISER

Reiser du kan velge i tillegg til linjereisene.

Design og utvikling: innoventi