Sideemner, valgfag og fellesfag

Skreddersy din egen timeplan med linjefag, sideemner og valgfag. Alle studenter får også fellesfag og lørdagsseminar.

Linjefag velger du når du søker studieplass. Når du har begynt på skolen velger du sideemne og valgfag. Du har et sideemne før jul, og et annet etter jul. I løpet av året får du mulighet til å velge flere valgfag.

En vanlig skoleuke på Risøya ser omtrent slik ut:

Du har kun ett fag hver dag.

Sideemner

Sideemnefaget har du en hel dag i uken i ett semester. Det betyr at du kan lære mye, og få skikkelig faglig utvikling i det faget du velger. Våre sideemner kan variere noe, denne listen viser hvilke fag vi har har tilbud om i år.


Valgfag

Hver torsdag har du valgfag, og i løpet av året velger du fire fag. Her er variasjonen stor, men noen av gjengangerne ser du her:

Vi forsøker å legge til rette for at alle skal få de fagene de helst vil ha.


Fellesfag for kropp og sjel

I fellesfagene Leve og Lørdagsseminar er alle linjene samlet. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag. I fellesfagene jobber vi spesielt målrettet mot det som er folkehøyskolens oppgave, nemlig allmenndanning og folkeopplysning.

På Risøya betyr det at vi er opptatt av at våre studenter skal utvikle seg som ærlige, ansvarlige, skapende, meningssøkende, trygge og medmenneskelige personer innenfor bærekraftige rammer.

Studiereiser

Alle linjene har fantastiske linjereiser. Hvis du vil reise enda mer kan du velge å bli med på frivillige studiereiser i tillegg, uavhengig av hvilken linje du går på.

Les mer om de ekstra studiereisene her

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no