Internat og kjøkken

På Risøya bor elevene i tre internater, enten på dobbeltrom eller enkeltrom. Vi anbefaler deg å søke dobbeltrom, kanskje kommer du til å dele det med en av dine beste venner? Uansett hvor du bor, vil du oppleve at internatlivet er et aktivt liv med mange muligheter.

Rommene:


På Risøya bor elevene i tre internater, de fleste bor i 3. eller 4. etasje i Hovedbygget, en gruppe bor i internatet Landgangen, og en gruppe bor i Bassengbygget.

Enkeltrommene vår finnes i internatet Bassengbygget, her er det lagt opp til at tre rom deler bad og toalett som befinner seg i gangen. Dobbeltrommene våre, i Hovedbygget og Landgangen, er satt sammen av to rom i en boenhet. Hvert rom har to senger, og hver enhet har eget bad og en liten kjøkkenkrok med kjøleskap og kokemuligheter. Rundt omkring i internatet finnes det også samlingsteder for mindre grupper som er hyppig brukt, det kan være for å se en serie sammen, spille noe, eller bare for å henge med venner.

Matsalen:

Matsalen er et viktig samlingsted i internatet, og er på mange måter internatets sentrum. I I matsalen, og på benkene utenfor, kan måltidene bli lange og næringsrike både for kropp og sjel, og i løpet av året er det mange som virkelig setter stor pris på fellesskapet rundt måltidene og alt det bringer med seg.

Kjøkkenet:


Vår visjon:

Skolens kjøkken har som mål å servere deg velsmakende, sunn og variert mat. Også for deg som har allergi eller mat-intoleranse, eller som har kjøttfri kost. Vi lager mye av maten fra bunnen av, dette gjør maten sunnere og mer næringsrik.

Maten vår:

Det serveres fire måltider i ukedagene, frokost, lunsj, middag og kvelds. Vi baker eget brød, rundstykker og kaker. På lørdager serveres frokost, grøt til lunsj og en kosemiddag med dessert på kvelden, som pizza, taco, lasagne, burger etc. På søndager serveres det en nydelig frokost, middag med dessert og kveldsmat. Det er også frukt og kake på søndager.

Til frokost serveres det varmt brød, variert pålegg, vår egen "Risøy havregrøt", frokostblandinger, deilig oppkuttet frukt, yoghurt / biola, og ulike variasjon av egg, kokt, stekt eller eggerøre. Det serveres også kaffe, melk og varierende juicer til frokost. Av og til kan det også dukke opp fristelser som pannekaker og smoothie!

Vår lunsjordning er vi ekstra stolte av, for vi har brukt mye energi og tid på å få den opp på et nivå vi er meget fornøyde med. Mandager har vi fast "Restelunsj", Da serverer vi nydelig varmmat i form av middagsrester, som reduserer skolens matsvinn betraktelig. Tirsdager er den faste suppelunsjen vår! Da serverer vi en velsmakende suppe med nystekt gjærbakst som f.eks. foccacia eller rundstykker. Onsdager har vi salatbar som lunsj. Her er det masse ferske grønnsaker og salater, dressinger, variasjon på kjøtt eller fisk, pasta og ris og mye, mye mer. Torsdag er også en "Restelunsj", samme som mandager. Fredag har vi også salatbar.

Middagene våre:

Hver eneste mandag i skoleåret har vi kjøttfri mandag, da serverer vi velsmakende vegetariske retter. Ikke la deg skremme, dette kan være retter som Tomatsuppe og pannekaker! :-) Vi har to faste fiskemiddager i uken (Tirsdag og Torsdag). De resterende dagene serverer vi varierende og velsmakende retter (Se menyeksempel) På lørdager serveres det «helgekosemat» som nevnt ovenfor. Det er også ofte at linjene våre på skolen har «elevkveld» da er det de forskjellige linjene som bestemmer menyen for kvelden.Søndag serveres det klassiske søndagsmiddager. Hos oss vil du garantert smake retter du aldri har fått smakt før. Vi kommuniserer ofte med elevene våre og hører deres ønsker, til det har vi en "postboks" i matsalen hvor våre elever kan skrive ned ønskene sine.

Kveldsmaten vår er det våre fantastiske stipendiater som har ansvaret for. Dette er en helt vanlig kveldsmat med brød og pålegg.

Sjekk gjerne ut @risoykjokken på Instagram for et innblikk.


Peisestua:

Peisestua er et samlingssted hver kveld. Her har vi biljardbord, tv, musikkanlegg, piano og en hel mengde brettspill. Dette er en flittig brukt arena for sosiale aktiviteter, både organiserte og mer tilfeldige.

Bassenget:

Bassenget vårt er også en del av internatet. Dette kan elevene benytte seg av når de ønsker, etter å ha gjennomgått badevaktkurs. Vi har faktisk det første innendørs bassenget som ble bygget i Aust-agder, og det gjør fortsatt jobben. Garderober og badstue er nettopp pusset opp og basseng er en svært populær aktivitet for alle våre elever.

Gymsalen:

Så har vi gymsalen. Der foregår alt av aktivitet, det er ballspill, yoga, crossfit, indoboard, lek og moro som gjelder her. Og du trenger sjelden å gå langt for å få med deg nok folk til å ha en riktig god treningsøkt her inne.

Risøyhallen:

Sist, men absolutt ikke minst(!) så må vi fortelle om vår flerbrukshall. Den gir oss fantastiske aktivitetsmuligheter for alt av innendørs idrett og ballsport, samt klatring og styrketrening. Her har vi klatrevegg på 10 meters høyde, og sammen med buldreveggen blir det et klatreanlegg på godt over 100 m2. I styrkerommet har vi inn spinningsykler, et stort crossfitrack, apparater, manualer, ringer, plyobokser, slynger og mere til. I tillegg til at det er en hall hall for trening og aktivitet, er det også vårt eget kulturhus. Vi arrangerer konserter, sette opp teater og revyer, og vil gjerne at Risøyhallen skal bli brukt så mye som mulig.


Gå tilbake

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no