linjefag

Aktiv bo og fritid

Dette er et tilbud for deg som vil ha et år på folkehøyskole og trenger ekstra oppfølging. Her kan du stå på egne ben i trygge omgivelser! Et år fylt med aktivitet og utfordringer i fag og fritid.

  • Båtliv, seiling & padling
  • Friluftsliv 
  • Hest
  • Trening i gymsal og svømmehall
  • Matlaging
  • Botrening
  • Turer i skjærgården og seiling i Kroatia

I tillegg velger du valgfag og sideemner som de andre. Her velger du fag etter egen interesse. På den måten får du satt sammen din egen plan for uka. 

Her får alle et fullverdig folkehøyskoleår uavhengig av læringsevner og mestringsnivå. Utenom skoletid er miljøarbeidere på jobb og gir veiledning og oppfølging slik at alle kan få den støtten de trenger fra morgen til kveld. Målet med linja er å gi deg utfordringer faglig, personlig og sosialt slik at du blir mer selvstendig og trygg. Studentene i Aktiv Bo & Fritid bor i samme internat som de andre studentene.

Mål:

• Å gi unge med lærevansker og funksjonshemninger et fullverdig folkehøyskoleår.

• Å gi elevene utfordringer faglig, personlig og sosialt slik at de utvikler større selvstendighet og trygghet med tanke på fremtidig deltakelse i samfunns og arbeidsliv.

Særskilt tilrettelegging:

Det gis tilpasset opplæring i undervisningen og individuell veiledning på fritid og i internatet. Tilrettelegging og veiledningsbehov kartlegges og avtales med eleven, foresatte og evt. andre i støtteapparatet rundt eleven. Elevene i «A-klassen» har egne kontakter blant miljøarbeiderne. Kostnadene ved linja er grunnet bemanning og tilrettelegging betydelig høyere enn en ordinær linje. Elever har anledning til å søke offentlig finansiering. Ta kontakt for mer informasjon.


OBS! For søkere til tilrettelagt opplæringstilbud starter opptak i oktober/november og fortsetter til klassen er full.


Hopp i det!

Risøya er kjent for et utrolig godt miljø. På en egen øy blir samholdet ekstra fint og inkluderende. Stor allsidighet i fag, aktiviteter og reiser gir deg nye perspektiv og mange lærerike opplevelser.

SØK NÅ

MER INFORMASJON FRA LINJA

Klasseturer i nærområdet (Lyngør fyr, kanotur, fjelltur)

IMG_27112891.JPG#asset:340

Vi drar på tur med båt i skjærgården og overnatter på Lyngør Fyr. I skogen padler vi kano og overnatter ute, og i høyfjellet overnatter vi på Turistforeningens hytter. Turene er inkludert i skolepengene.

Klassetur til Kroatia

P1020840.JPG#asset:431

Den lengste turen går til Kroatia hvor vi bemanner seilbåter og seiler fra havn til havn. 

Alle turene er inkludert i skolepengene.

Stipendiatene

MR10794.JPG#asset:432

Stipendiater har et praksisår ved skolen og assisterer både lærere og miljøarbeidere. De hjelper til å tilrettelegge hverdagen for elevene.

Teamet

Støtteapparatet rundt elevene samarbeider om tilrettelegging og veiledning, og i det daglige møter du disse lærerne:
Vil du vite mer?

Meld deg på lista og få innblikk i hverdagen, reiser og bli kjent med noen av elevene på linja:

Portrett Jorun

LINJELÆRER

Jorunn Fagermyr
(+47) 37 19 93 55
jorunn.fagermyr@risoy.fhs.no

FELLESREISE OG FELLESFAG

Alle studenter har fellesfaget Leve og lørdagsseminar. På vinteren drar alle linjer sammen på fellesreise til høyfjellet.

Les mer

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no