linje

Trening, friluftsliv og reise

Denne linja inneholder akkurat det navnet sier;-). Det betyr masse fysisk aktivitet og fantastiske naturopplevelser sammen med flotte folk.

Prøv deg på mange ulike arenaer. I klatreveggen, på havet i kajakk, i havet med våtdrakt, i idrettshallen, på styrkerommet og på tur i skog og mark. Du får fantastiske naturopplevelser i vakker skjærgård og variert sørlandsnatur.

Vi reiser på linjetur til Portugal. Her blir det treningsleir med aktiviteter på stranden og i vannet. Test ut bølgesurfing! Vi reiser til alpinbakken på Hovden, og til vannskiparken i Gvarv.

I løpet av skoleåret kan du ta sertifikater som topptaukort, badevaktkurs, fridykkerkurs og våttkort havkajakk.

Hjertelig velkommen til Risøya og Trening, friluftsliv og reise!


TI GODE GRUNNER FOR Å VELGE TRENING, FRILUFTSLIV OG REISE

 1. Linjereise til Portugal med trening og bølgesurfing.
 2. Flere fine linjereiser i nærområdet, blant andre: Hovden. Her kan du utfordre deg selv i alpinbakken og ha det super sosialt på kvelden med god mat og quiz. Vannskiparken på Gvarv. Vannski, wakeboard og knebrett: Varm grill hele dagen, med slitne, sultne og fornøyde medelever.
 3. Allsidig, morsom og utfordrende utholdenhets- og styrketrening i mange ulike former som du kan loggføre med pulsklokke. Har du ikke egen pulsklokke, får du en ved skolestart.
 4. Sertifiseringer er inkludert i linjeprisen. For eksempel: Topptaukort, badevaktkurs, fridykkerkurs og våttkort havkajakk.
 5. Det å være trygg og ha gode venner er viktig for prestasjoner, derfor bruker vi mye tid på å etablere et miljø som er inkluderende og støttende.
 6. Treningsledelse, treningsteori, fysiologi og anatomi er fagområder du vil ha nytte av innenfor mange ulike yrkesretninger. Gi deg selv et forsprang!
 7. Prøv ut varierte og morsomme treningsformer! Curling, paintball, skiskyting, coasteering, via ferrata, klatring, surfing, SUP, ballidretter og skøyter.
 8. Risøya og skjærgården rundt er bare helt vanvittig vakkert - sommer som vinter. La deg bli inspirert og kom i form i de vakreste omgivelser.
 9. Velg flere fag og sett sammen en timeplan som motiverer deg og gir deg opplevelser du kan ta med videre i livet.
 10. Vil du reise mer, har vi 3 valgfrie studiereiser: Seiling i Kroatia, Dykking i Maldivene og Friluftsliv på Svalbard!

Følg oss på instagram!

Våre reiser

Portugal

algarve-4309022.jpg#asset:657


Vi reiser til Portugal for å trene og ha det fint sammen. Dette er en treningsleir hvor fokuset er å komme i god form gjennom aktiviteter vi kan gjøre på stranden og i og ved vannet. Her blir det for eksempel mulighet for å teste ut bølgesurfing. I forkant av reisen setter vi opp målsettinger sammen og individuelt, og vi jobber mye med hvordan vi kan hjelpe hverandre med motivasjon for å nå målene vi setter. Vi bor i et eget hus, lager mat sammen og deler gode opplevelser.

Vintercamp på Hovden


Dagene bruker vi i bakken med snowboard og alpint. Dette er en glimrende arena for å jobbe med teknikktrening innenfor ski og brett disipliner. Har du lyst til å lære mer i bakken så holder vi kurs i alle grener! Ta med eget utstyr eller lån i skisenteret.

Når skidagen er over er det middag, sosialt opplegg og god stemning på hytta.


Friluftsliv

Flotte reiser ut i skjærgården, opp på fjellet eller inn i skogen. Her bruker vi nærområdet, og de mulighetene som byr seg. Kanskje blir det fottur med sekk på ryggen, eller på snø med ski og vinterutstyr? Vassdrag med kano eller kystfriluftsliv med kajakk er også gode alternativer. Uansett hvor, vi skal ut på tur!

Mer om linja

Trening

P121225.jpg#asset:591


«Trening er fysisk aktivitet som er planlagt, strukturert og gjentas, og som har som mål å bedre eller vedlikeholde helse og fysisk form»

Trening er et sammensatt fagområde. Du vil lære om hva riktig trening er for deg, men også om hvordan du kan trene andre. Kunne du tenke deg å være engasjert som personlig trener, vil du få et godt grunnlag for det på denne linja. Temaer som vi jobber med er treningsfysiologi, anatomi og biodynamikk. Vi går i dybden på idrettspsykologi, coaching, mental trening og treningsledelse. Kosthold og ernæring hører naturligvis med.

Vi kommer også til å prøve ut andre treningsformer og aktiviteter som for eksempel ballett, skiskyting, curling, diskgolf, alle mulige ballspill og andre ting som vi finner ut av underveis!

Det du lærer her kan du bruke i mange sammenhenger senere i livet, både i jobb og på fritid! Kanskje du er aktiv, og vil utvikle deg videre innen en idrett allerede, eller du ønsker å lære deg noe nytt du kan utfordre deg i? Uansett nivå er du velkommen til oss!


Sjøsport og friluftsliv

P120903.jpg#asset:594


Beliggenheten vår gir oss de beste forutsetninger for sjøsport og friluftsliv i vakre omgivelser. Vi bruker sjøen, skogen og fjellheimen som arena for å utvikle oss både fysiologisk og mentalt. I løpet av året er vi innom mange friluftslivsaktiviteter som også er ypperlige for trening, og samtidig gir unike naturopplevelser. Dette er noen av dem:

 • Havkajakk. Vi har alt du trenger! Kajakkene ligger klare og havet er 30 meter fra matsalen! Liker du det, kan du ta grunnkurs i havkajakk og få deg en fantastisk hobby som er god for både kropp og sjel! Raet nasjonalpark har my å by på!

 • Klatring. I tillegg til innendørs klatring, bruke vi også tid på denne ypperlige treningsformen ute i naturen. Vi tilbyr også sertifisering innen klatreforbundets utdanningsstige.

 • Fridykking. Ja, du kommer til å bo på en øy! Det kan være det blir en lidenskap, og da er det fint å kunne gjøre det på en sikker måte med opplæring og sertifisering på plass. Med maske, snorkel, blybelte og våtdrakt vil du oppdage en ny verden under vann. Du kan utvikle deg til det nivået du ønsker. Kanskje fanger du din egen middag på bunnen? Tilgangen til gode dykkesteder har du rett utenfor internatdøra.

 • Coastering, en herlig blanding av klatring, klippehopping og bading! Det får opp pulsen både på grunn av fysiske og mentale utfordringer!

P120776.jpg#asset:592


Noe helt annet?

Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans eller tegning? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å dykke? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge en sidelinje en dag uken i tillegg til linjefaget ditt!

Helge

LINJELÆRER

Helge Solberg
(+47) 415 60 982
helge.solberg@risoy.fhs.no

Fellesfag for kropp og sjel

Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

Les mer

Hopp i det!

På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

SØK NÅ

Linjer

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no