linje

Dykking - rent hav

Havet er livets kilde, og nå er det viktigere enn noen gang å ta vare på livet under vann. Som dykker kan du gjøre en forskjell!

Bli med på strandrydding, rydding av havbunnen og kampen mot spøkelsesfiske. Vi utforsker skjærgården både på Sørlandet og Sørvestlandet. Hvis du vil kan du bli med på studiereise til Maldivene. Her dykker vi med hai og skilpadder i nærmere 30 grader, og deltar i restaurering av korallrev.

På dykkelinja blir du en trygg og erfaren dykker. Du får tilgang til skolens dykkerutstyr, som du kan bruke både i undervisningen og på fritiden. Du kan dykke så mye du vil, gjennom hele året. Skolen har egne dykkerinstruktører, eget basseng og er et PADI Educational Facility.

Risøya ligger fantastisk til, og du kan dykke rett fra skolens brygge. Du lærer også å kjøre båt, slik at du blir en komplett dykker både over og under vann.

Risøya er selve originalen når det kommer til dykking. Vi har drevet med dykkeropplæring siden 1965, og hvert år tar ca 50 nye elever dykkerkurs.

Kursene vi tilbyr deg i løpet av skoleåret er:

 • PADI Open Water diver (Grunnkurs til 18 meter)

 • PADI Advanced Open Water (Videregåendekurs til 30 meter, samt nattdykk)

 • Emergency First Aid Responder (EFR)

 • PADI Rescue Diver

Vi har også utdannet elever opp til PADI Divemaster (assistent instruktør/dykkerguide), og flere av våre elever har gått videre med dykking som instruktører, som marinbiologer, i forsvaret eller i andre områder innenfor yrkesdykking.

Ti gode grunner for å velge Dykking:

 1. Risøya har lengst erfaring innen dykking og flest instruktører.

 2. Risøya er et dykkesenter og har de beste fasilitetene. Det inkluderer alt av utstyr, blant annet båt og basseng.

 3. Du disponerer fritt vår enorme utstyrspark og kan derfor også dykke på fritiden.

 4. Du får mulighet til å logge mange dykk, og dermed også bli en erfaren dykker i løpet av året. Det er mye mer enn en smakebit!

 5. Dykkelinja gir deg en utdanning innen dykking. Vi bruker verdens mest anerkjente kursstige – PADI.

 6. Vi tilbyr kurs på alle nivåer - linja er derfor åpen for alle uansett dykkebakgrunn.

 7. Vi samarbeider med Tvedestrand kommune og Havforskningsinstituttet på Flødevigen i kampen mot spøkelsesfiske og vi deltar i strandrydding under vann.

 8. Dykking er en utfordrende og spennende linje for deg som liker deg i vann.

 9. Skolen ligger i Raet nasjonalpark, som gir fantastiske omgivelser å dykke i!

 10. Å kunne mestre kunsten å dykke åpner opp en helt fantastisk ny verden som vil endre din oppfattelse av kloden vår. Dette har vi SÅ lyst til å dele med deg!

På Risøya blir du en del av et varmt og inkluderende fellesskap med stor takhøyde og lave skuldre. Du får venner for livet, både folk som deler dine interesser, og folk som tilfører deg helt nye perspektiver.

Risøya handler om lærerik frihet. Du får frihet til å være deg selv, og frihet til å sette sammen et interessant timeplan. Dykke, seile, tegne og spille diskgolf, for eksempel? Jepp, du velger! Sjekk Sidelinjer og Valgfag som du kan kombinere med Dykking - rent hav.

Vil du reise mer, har vi tre valgfrie studiereiser: Seiling i Kroatia, Dykking i Maldivene og Friluftsliv på Svalbard!


Følg oss på instagram!

Legeskjema til nedlasting

Våre reiser

Dykkertur langs sørvest-kysten

Under Farsund


I løpet av våren pakker vi buss og henger med dykkerutstyr for å utforske kysten vår. Vi reiser til sørvestlandet for å dykke i på vrak, i tareskog, plukke kamskjell og se etter hai. Kanskje får vi kikket inn av vinduene på den verdenskjente restauranten Under? Uansett hvor turen går er dette en spennende mulighet til å utforske kystlinja vår og få enda mer erfaring som dykker!


Lyngør Fyr


For oss er det en kort reise i distanse, men ganske eksotisk som opplevelse! Helt ytterst av landet, med åpen horisont mot Skagerak kan du finne ro og tenke store tanker. Om det er en stille fin kveld med flatt vann, eller en stormfull aften er det uansett duket for opplevelser som vil bli husket!

Mer om linja

Utstyr

DSC_0146.JPG#asset:302


Du vil få tildelt utstyr du kan bruke hele året. Det vil med andre ord si at du kan dykke så mye du ønsker, det er mulig å logge godt over 100 dykk i løpet av din tid som elev på denne linja. Det er opp til deg! Vår utstyrspark er helt unik i folkehøyskole-Norge; dette kommer deg som elev til gode.

Nærhet

MG_7313.JPG#asset:304


Vår beliggenhet gir deg fantastiske muligheter til å bli en god og trygg dykker!

Vårt nærmeste dykkested, Renna, ligger 50 meter unna matsalen! Her vil du se fiskestimer, hummer, krabbe og et yrende makroliv! Om kvelden og natten kan du svømme i et hav av morild! Det er maks 18 meter dybde i dette området, noe som gjør det til en god plass for å utvikle seg som dykker i trygge omgivelser.

Noe helt annet?

Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans eller friluftsliv? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å klatre? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge en sidelinje en dag uken i tillegg til linjefaget ditt!

Patrik

LINJELÆRER

Patrik Ramsland Worts

Patrik.ramsland.worts@risoy.fhs.no

Fellesfag for kropp og sjel

Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

Les mer

Hopp i det!

På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

SØK NÅ

Linjer

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no