linje

Ballspill og diskgolf

Ja takk, begge deler! Denne herlige kombinasjonen kommer til å gi deg mye glede.

På linja vil du holde på med alle slags ballidretter, og samtidig utvikle deg som diskgolfspiller. Når høsten kommer, og kulda setter inn, reiser vi på treningscamp til Portugal. Her blir det sand mellom tærne!

Det spiller ingen rolle hvilket nivå du har drevet med ballspill eller diskgolf på tidligere. Vi legger til rette for at hver enkelt kan fortsette utviklingen fra det stedet man er på.

Vi tror at trivsel og glede i hverdagen viser seg i gode prestasjoner på banen. Har du det godt med deg selv og de rundt deg så tar du naturlig med deg en god vibe inn på banen og i spillet ditt.

Diskgolf er en individuell idrett, og ballspill kan være lag eller individuell. Hos oss legger vi uansett stor vekt på å utvikle lagfølelse. Vi jobber sammen for god utvikling, og vet at trygghet og selvtillit gjenspeiles i gode prestasjoner.

Ti gode grunner for å velge Ballspill og diskgolf

 1. Ikke slutt med ballspill fordi det blir for seriøst. Fortsett fordi det er gøy!
 2. Portugal, bli med på treningscamp! Full fart på stranden, husk solfaktor!
 3. Bo på en 18 hulls variert og fin diskbane. Det tar 3 minutter å gå fra internatet til første tee.
 4. Utvikling. Med god og tett oppfølging, analyse av teknikk og individuell tilpasning er det store muligheter for god utvikling innenfor alle aktiviteter.
 5. Roadtrip til Sverige med nye gode venner som deler din lidenskap. Flotte nye 18 hulls baner hver dag!
 6. Gode treningsforhold, selvfølgelig for diskgolf og ballspill, men også for grunntrening styrke, utholdenhet og bevegelighet.
 7. Risøya, en perle av en øy i den vakreste Sørlands­skjærgården. Når du har levd her, blir denne øya en del av deg for resten av livet.
 8. Bli en ildsjel! Lær å sette opp turneringer, arrangementer og happeninger. Bidra til at flere kan glede seg over lekende aktivitet.
 9. Det beste laget. Du kommer til å bli en del av et helt spesielt lag som vil være verdifullt for deg i lang tid fremover.
 10. Vil du reise mer, har vi 3 valgfrie studiereiser: Seiling i Kroatia, Dykking i Maldivene og Friluftsliv på Svalbard!

Diskgolf!

  Våre reiser

  Trenigscamp Portugal

  Ball, strand, portugal  Når høsten kommer, og kulda setter inn, reiser vi på treningscamp til Portugal. Her blir det full fart med sand mellom tærne! Husk solfaktor! I tillegg blir det naturligvis anledning til å bli kjent med matkultur og annen kultur i vakre omgivelser.
  Roadtrip Sverige

  Kastaplast

  Vi pakker bussen og reiser til våre naboer i øst. Sverige er et av landene i Europa med størst interesse for Diskgolf. Tenk deg en ny 18 hulls hver dag! I tillegg stopper vi innom Kastaplast, og får informasjon og inspirasjon.

  Krokhol

  Krokhol

  Visste du at Norge har en av verdens beste baner? I all fall mener Udisc det. Krokhol på Siggerud er i 2021 kåret til den tredje beste i verden! Klart vi skal spille den!


  Banen vår

  18 hull, par 54, variert med åpne og tekniske hull.

  Banen vår


  Du bor et år på en 18 hulls bane! Det gir gode muligheter for utvikling. Banen ligger på øya vår, og det tar tre minutter å gå fra internatet til tee 1. Sjekk linker her:

  https://udisc.com/courses/riso...
  https://www.facebook.com/group...

  Mer om linja

  Temaer vi skal jobbe med:

  Det er mye å ta tak i, og mye å glede seg til av fag og aktivitet på denne linja. Her kommer en kortfattet oversikt:

  Innenfor ballspill jobber vi med teknikk, strategi og regler. Det blir muligheter for å teste ut et godt utvalg av tradisjonelle og mer uvanlige idretter.

  • Ballspill som lagspill. Vi kommer til å jobbe med mange forskjellige ballspill, både ute og inne. Innebandy, fotball, basketball, volleyball, vannpolo, undervannsrugby og håndball er selvfølgelig på timeplanen.
  • Racketspill. Mer individuelt, men like moro! Her byr vi på padel, badminton, squash, tennis og minst, men ikke glemt likevel, bordtennis.

  Når det gjelder disksport, vil hovedvekten av aktiviteten handle om diskgolf, men vi kommer også til å bruke tid på andre disksporter, som for eksempel ultimate.

  • Diskgolf:
   • Teknikktrening på driving, approach og putting
   • Ulike typer kast
   • Taktiske vurderinger og mental trening
   • Diskgolfens historie, regler og etikk.
   • Banedesign, utvikling og vedlikehold
   • Organisering av ukesgolf og turneringer
  Det vil selvfølgelig også brukes tid på andre områder som er knytte opp mot idrett og aktivitet
  • Grunntrening i styrke, utholdenhet og bevegelighet.
  • Mental trening
  • Kosthold og ernæring.

  Noe helt annet?

  Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans eller friluftsliv? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å dykke? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge en sidelinje en dag uken i tillegg til linjefaget ditt!

  Fellesfag for kropp og sjel

  Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

  Les mer

  Hopp i det!

  På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

  SØK NÅ

  Linjer

  Risøyveien 15, 4912 Gjeving
  Tlf: 37 19 93 50
  post@risoy.fhs.no