linje

Utendørs

Perfekt for deg som har lyst til å være ute på tur uten for mye stress.

Hvis du er glad i å være ute i naturen, utfordre deg selv og nyte livet, er dette linja for deg. Her får du oppdage naturens mangfold med gode turkamerater.

Hva med øyhopping med seilbåt og hengekøye på Sørlandet? Risøya har mange kortreiste turperler, og et hav av muligheter for aktiviteter til sjøs.

Når høsten er på sitt mørkeste, tar vi en tur til varmen i Portugal. Der surfer vi, og utforsker andre spennende aktiviteter. I tillegg utforsker vi Portugisisk mat og kultur.

For å oppleve vinterfjellet, drar vi til Hovden og boltrer oss i snøeventyret.

Målet for utendørslinja er at du skal lære å nyte å være utendørs, både på hav og land. Dette er en linje for den eventyrlystne som vil bli bedre kjent med både seg selv og andre. OBS! Dette er ikke en ekstremlinje, og heller ikke linja med flest døgn i telt og snøhule. Dette passer for deg som vil smake på friluftslivet, men som også er glad i komfort og en god seng. Og som vil være ute i naturen sammen med andre.

Ti gode grunner for å velge Utendørslinja:

 1. RISØYA! Vi mener det. Når du først kommer hit går det ikke lenge før du forelsker deg.
 2. PORTUGAL! Lær å surfe, delfin safari, tur på klipper med klippehopping, yoga. Vi drar til vakre Sagres og opplever varmen, kulturen og maten der når høststormen kommer her hjemme (Inkludert)
 3. BÅT I SKJÆRGÅRDEN OG PÅ SJØEN! Du får opplæring i alle båttyper: kajakk, kano, seilbåt, små og store motorbåter. Vi farter mye rundt i skjærgården og på sjøen
 4. ELVERAFTING! Vi er alle i samme båt, så lenge du klarer å holde deg fast!
 5. UTFORDRINGER OG OPPLEVELSER! Gi deg selv en utfordring og mestringsopplevelse med trygg veiledning,
 6. HVERDAGSLYKKE! Små turer er også turer. På Risøya er det mange turmuligheter både på land og til havs.
 7. BARE GJØR DET. Paintball, pendelhopp fra bru, badeland, padling, seiling, leirdueskyting, klatrepark, zipline, snorkling, via ferrata, slalåm, snowboard og vannski
 8. PRAKTISK PÅ TUR. Lær å felle et tre, lage en fuglekasse, bygge en sti, tenne et bål, fiske fisk, hummer og krabber, lage mat på bålet, henge opp en hengekøye, og kle deg for å være ute hele natta!
 9. Bruk alt av utstyr på fritiden; basseng, badstue, idrettshall, treningsrom, kajakker, seilbrett, båter, og mye mer!
 10. VENNER. Verdien av opplevelsene blir større når de deles med gode venner.

Vil du reise mer, har vi 3 valgfrie studiereiser: Seiling i Kroatia, Dykking i Maldivene og Friluftsliv på Svalbard!Følg oss på Instagram!


  Noen av reisemålene på Utendørs

  Portugal

  Sagres


  Når høsten kommer, og kulda setter inn, reiser vi på treningscamp til Portugal. Her blir det full fart med sand mellom tærne! Husk solfaktor! I tillegg blir det naturligvis anledning til å bli kjent med matkultur og annen kultur i vakre omgivelser.


  Hverdagslykke

  Hengekøye


  Små turer er også turer! Vi benytter oss av alle de mulighetene Risøya og Sørlandet byr på.


  Sørlandet

  De fleste hverdagene tilbringer du på vår egen sørlandsperle. Både på og rundt øya ligger opplevelsene og venter på deg. Vi kaster loss fra vår egen brygge, og seiler på øyhopping. Padler trange sund, eller tar motorbåten til Lyngør for å kjøpe is. Og Sørlandet har også mye mer å by på. Det er bare å glede seg!

  Utendørs-Sørlandet.jpg#asset:690  Mer om Utendørslinja

  Usikker på om du vil takle alle de nye aktivitetene på utendørslinja? Ingen fare; Vi tilpasser opplegget slik at du får kjenne både på spennende utfordringer og deilig mestringsfølelse.

  IMG_26612871.JPG#asset:350

  Klasserommet

  beskjært.jpeg#asset:676

  Klasserommet vårt er en idyllisk 500 mål stor sørlandsidyll. På utsiden ser du horisonten i havgapet, og på innsiden ligger lune badesteder og trygge havner. Vi gjør masse, og du får et bredt spekter av opplevelser og ferdigheter.

  Utstyrsparken vår er kanskje en av landets mest velutstyrte for aktiviteter på og i havet. Vi har seilbåter, motorbåter, kajakker, seilbrett, våtdrakter og fridykkerutstyr, for å nevne noe. Det meste av utstyret kan du også benytte på fritiden.

  Vi har en ny flerbrukshall, treningsstudio, svømmebasseng, tuftepark, tursti, hengekøyepark 18-hulls disc-golfbane og en nydelig fjellkirke.

  Det er bare å åpne hjertet og sinn og komme seg ut!

  Sidelinjer: Prøv noe helt annet!

  Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å klatre? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge en sidelinje en dag uken i tillegg til linjefaget ditt.

  Fellesfag for kropp og sjel

  Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

  Les mer

  Hopp i det!

  På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

  SØK NÅ

  Linjer

  Risøyveien 15, 4912 Gjeving
  Tlf: 37 19 93 50
  post@risoy.fhs.no