linjefag

Aktiv, bo og fritid

Dette er et tilbud for deg som vil ha et år på folkehøyskole og trenger ekstra oppfølging. Her kan du stå på egne ben i trygge omgivelser! Vi lover deg et år fylt med aktivitet og utfordringer i fag og fritid.

På Risøyas aktiv, bo og fritid-linje får du et fullverdig folkehøyskoleår uavhengig av læringsevner og mestringsnivå. I skoletiden driver vi med alt fra matlaging, trening, turer i inn- og utland og båtliv, seiling og padling. Utenom skoletid er miljøarbeidere på jobb og gir veiledning og oppfølging slik at alle kan få den støtten de trenger fra morgen til kveld. På Risøya får du både faglige og personlige utfordringer; vårt mål er at du er en tryggere og mer selvstendig person etter endt folkehøyskoleår. Hjertelig velkommen til ditt livs år!

Ti gode grunner til å velge Aktiv, bo og fritid:

  1. KROATIA! Hele klassen reiser til Kroatia for å seile - her er samholdet flott, læringsutbyttet høyt!
  2. På Risøya får du nyttig botrening og bor sammen med de andre elevene på våre trivelige internat.
  3. Med sjøen som nærmeste nabo, er seiling, padling, fisking og annet båtliv naturlige aktiviteter.
  4. Vi holder oss i form i både svømmehall og idrettshall. Dans og drama står også på timeplanen.
  5. Vi lager sunn og god mat på vårt kjøkken. Lager vår egen kokebok.
  6. Risøya er ei fantastisk øy som innbyr til friluftsliv, bading og grillkos. Du får også prøve aktiviteter som ridning, discgolf og orientering
  7. Liker du å være sosial, og drive med aktivitet sammen med andre? Da er Risøya rette plassen.
  8. Lyst til å lære å spille gitar, smi jern, lage kunst eller prøve vindsurfing? Du velger et spennende sideemne tilpasset dine interesser.
  9. Vi drar sammen på båtturer og hytteturer, ligger i hengekøye eller lavvo.
  10. Et år på Risøy Folkehøyskole gjør deg rustet til deltakelse i samfunnet og arbeidsliv. I tillegg får du fantastiske naturopplevelser, venner for livet og mange mestringsopplevelser!


Følg oss på Instagram!

Se også: Hva koster det?

Hopp i det!

På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

SØK NÅ

MER INFORMASJON FRA LINJA

Klasseturer i nærområdet (Lyngør fyr, kanotur, fjelltur)

IMG_27112891.JPG#asset:340

Vi drar på tur med båt i skjærgården og overnatter på Lyngør Fyr. I skogen og innlandet er vi på fottur, padler kano og overnatter ute, og vi overnatter i hytter oppe i trærne.Turene er inkludert i skolepengene.

Klassetur til Kroatia

P1020840.JPG#asset:431

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig.

På denne reisen vil du lære mye om seiling, og også mye om deg selv. Ved å bo tett sammen i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia, blir læringskurven bratt. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt. Velkommen om bord!

Stipendiatene

MR10794.JPG#asset:432

Stipendiater har et praksisår ved skolen og assisterer både lærere og miljøarbeidere. De hjelper til å tilrettelegge hverdagen for elevene.

Annen informasjon:

Det gis tilpasset opplæring i undervisningen og individuell veiledning på fritid og i internatet. Tilrettelegging og veiledningsbehov kartlegges og avtales med deg, dine foresatte og eventuelt andre i ditt støtteapparat. Elevene i «A-klassen» har egne primærkontakter. Kostnadene ved linja er grunnet bemanning og tilrettelegging betydelig høyere enn en ordinær linje. Du har derfor anledning til å søke offentlig finansiering. Ta kontakt for mer informasjon.

Teamet

Støtteapparatet rundt elevene samarbeider om tilrettelegging og veiledning, og i det daglige møter du disse lærerne:
Presentasjon av A-klasse teamet

20181010 152402

Dette er de fem faste medlemmene i A-klasseteamet. Det er de som er ansvarlige for all undervisning og oppfølging. Dette er en erfaren gjeng som er gode på å skape trygge rammer og trivelig atmosfære!

Fra venstre på bildet ser du Mariann, Tove, Hilde, Dag Olav og Arnljot

Noe helt annet?

Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans eller friluftsliv? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å klatre? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge et sideemne en dag uken i tillegg til linjefaget ditt!

Meld deg på nyhetsbrev

Så oppdaterer vi deg på e-post innimellom;-)

Fellesfag for kropp og sjel

Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

Les mer

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no