linjefag

Tegne, male, reise

Et bilde sier mer enn 1000 ord. På tegne, male, reise trener vi opp våre kreative egenskaper - vi finner inspirasjon i Barcelona, Italia og London! Ønsker du å reise enda litt mer, er du hjertelig velkommen til å bli med oss på våre øvrige studiereiser.

Ønsker du å realisere din indre Munch? Synes du nye mennesker og kulturer er spennende? Tegne, male, reise er Risøyas kreative alibi som kombinerer mange forskjellige typer formgivning med fantastiske reiser. Slik blir det flott kunst av! I tillegg til tradisjonell tegning og maling, tester vi også både foto, keramikk, skrift og kalligrafi, street art og plakatdesign. Vi utforsker dessuten andre kunst- og kulturutrykk på våre tre inkluderte reiser. Synes du sørlandsk natur og skjærgård er like storslagen og inspirerende som oss, står du fritt til å bruke din private arbeidsplass i klasserommet hver gang kreativiteten må få utløp.

Ti gode grunner for å velge Tegne, male, reise:

  1. BARCELONA! Vi utforsker streetphoto, street art, arkitektur og katalansk kultur i vidunderlige Barcelona.
  2. LONDON! Kunst, kultur og musikalopplevelser står på timeplanen i britenes vibrerende hovedstad!
  3. ITALIA! Cinque Terres fantastiske omgivelser gir inspirasjonsbanken solid påfyll!
  4. All inclusive! De tre linjeturene og alle materialer er inkludert i linjeprisen.
  5. Vi utforsker mange forskjellige former for kreativ utfoldelse, og disponerer blant annet keramikkverksted, smie og fotostudio.
  6. Vi skal ha Akt-tegning, og delta på fotokurs på Lyngør fyr.
  7. Du får din private, store arbeidsplass som du disponerer gjennom hele skoleåret, også på fritiden!
  8. Vi besøker kunstnere i verkstedene deres; i tillegg drar vi på aktuelle gallerier og utstillinger.
  9. Risøya har et kreativt og hyggelig miljø hvor vi inspirerer hverandre.
  10. Ønsker du å reise enda mer? Hos oss har du mulighet til å være med på flere valgfrie studieturer, bla seiling i Kroatia og dykking i Maldivene!

Følg oss på instagram!

Hopp i det!

På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene.

SØK NÅ

Våre reiser

BARCELONA

1-barcelona.jpg#asset:493

Opplev Katalonias hovedstad Barcelona! I denne vakre byen skal vi ha streetphotokurs i gamlebyen, vi skal besøke Picasso-museet og være med på Picasso maleri-workshop. Barcelona er full av vakre bygninger og spektakulær arkitektur. Vi skal besøke flere av Gaudis unike bygg, blant annet Sagrada Familia. Vi garanterer stappfull inspirasjonstank!

 CINQUE TERRE, ITALIA

1-IMG_7264.JPG#asset:494

Vi reiser på malereise til Italias minste nasjonalpark, nydelige Cinque Terre! Her skal vi svinge penselen i vakker natur og unik bebyggelse, gå turer på vindrueterrasser i fantastiske fjellområder med utsikt ut i Middelhavet. Vi skal reise til det skjeve tårn i Pisa og ellers nyte Italias fantastiske mat og kultur. 

LONDON

london.jpg#asset:50

“Den mann som er lei av London, er lei av livet. For i London finnes alt livet har råd til” sa en vis mann en gang. Vi er enige, og reiser derfor til britenes kule hovedstad for å boltre oss i kunst, musikk, teater og kultur! Verdensberømte museer og gallerier som Tate Modern og National Gallery står på timeplanen, det samme gjør besøk i de vibrerende og sjarmerende bydelene Covent Garden og Camden Town. Selvfølgelig har vi laget rom for musikaler i verdensklasse på Londons berømte West End. Om du har plass til enda fler inntrykk, utforsker vi flere av Londons mange berømte severdigheter.  

Mer om linja

TEGNE

P1190014-001.JPG#asset:396

Lær å tegne! Se virkeligheten og fest den til arket. Lær å mestre skyggelegging, kritt og kull,  perspektivtegning, kropp og portrett, landskap, illustrasjon og plakattegning.

MALE

P1190158-Kopi-001.JPG#asset:397

Skolens fantastiske beliggenhet gjør at motivene sloss om din oppmerksomhet. Sett farge på tilværelsen og mal uttrykksfulle komposisjoner på lerret.  Vi jobber med akvarell og akrylmaleri.

FOTO 

Foto-001.JPG#asset:398

Et bilde sier mer enn tusen ord - lær å fotografere! Fang øyeblikk for evigheten! Knips med kameraet ditt midt i Norges vakreste skjærgård. Streetphoto, macro, portrett og studiofoto.


Noe helt annet?

Har du lyst til å gjøre noe helt annet en dag i uka? Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans eller friluftsliv? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å dykke? På Risøya har du et hav av muligheter! Hos oss kan du velge et sideemne en dag uken i tillegg til linjefaget ditt!

Meld deg på nyhetsbrev

Så oppdaterer vi deg på e-post innimellom;-)

Portrett Camilla

LINJELÆRER

Camilla Kulland
(+47) 41 41 94 19
camilla.kulland@risoy.fhs.no

Fellesfag for kropp og sjel

Hele skolen er sammen om fellesfaget Leve og lørdagsseminar. De er våre samfunnsfag, religionsfag, filosofifag og kroppsøvingsfag.

Les mer

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no