linjefag

Tegne - male - reise

Kunst er en løgn som får oss til å forstå sannheten, hevdet en viss Pablo Picasso. På tegne, male, reise trener vi opp våre kreative egenskaper - vi finner inspirasjon i Barcelona, Italia og London! Ønsker du å reise enda litt mer, er du hjertelig velkommen til å bli med oss på våre øvrige studiereiser

Ønsker du å realisere din indre Munch? Synes du nye mennesker og kulturer er spennende? Tegne, male, reise er Risøyas kreative alibi som kombinerer mange forskjellige typer formgivning med fantastiske reiser. Slik blir det flott kunst av! I tillegg til tradisjonell tegning og maling, tester vi også både foto, keramikk, skrift og kalligrafi, street art og plakatdesign. Vi utforsker dessuten andre kunst- og kulturutrykk på våre tre inkluderte reiser. Synes du sørlandsk natur og skjærgård er like storslagen og inspirerende som oss, står du fritt til å bruke din private arbeidsplass hver gang kreativiteten må få utløp.

Ti punkter:

  1. BARCELONA! Vi utforsker streetphoto, street art, arkitektur og katalansk kultur i vidunderlige Barcelona.
  2. LONDON! Kunst, kultur og musikalopplevelser står på timeplanen i britenes vibrerende, kule hovedstad!
  3. ITALIA! Cinque Terres fantastiske omgivelser gir inspirasjonsbanken solid påfyll!
  4. All inclusive! De tre linjeturene og alle materialer er inkludert i linjeprisen
  5. Vi utforsker mange forskjellige former for kreativ utfoldelse, og disponerer blant annet keramikkverksted, smie og fotostudio
  6. Vi deltar på male- og fotokurs på Lyngør fyr
  7. Du får din private, store arbeidsplass som du disponerer gjennom hele skoleåret
  8. Vi besøker kunstnere i verkstedene deres; i tillegg drar vi på aktuelle gallerier og utstillinger
  9. Risøya har et kreativt og hyggelig miljø hvor vi inspirerer hverandre
  10. Ønsker du å reise enda mer? Hos oss har du mulighet til å være med på flere valgfrie studieturer, bla seiling i Kroatia og dykking i Maldivene!

Hopp i det!

Risøya er kjent for et utrolig godt miljø. På en egen øy blir samholdet ekstra fint og inkluderende. Stor allsidighet i fag, aktiviteter og reiser gir deg nye perspektiv og mange lærerike opplevelser.

SØK NÅ

Våre reiser

BARCELONA

1-barcelona.jpg#asset:493

Opplev Katalonias hovedstad Barcelona! I denne vakre byen skal vi ha streetphotokurs i gamlebyen, vi skal besøke Picasso-museet og være med på Picasso maleri-workshop. Barcelona er full av vakre bygninger og spektakulær arkitektur. Vi skal besøke flere av Gaudis unike bygg, blant annet Sagrada Familia. Vi garanterer stappfull inspirasjonstank!

 CINQUE TERRE, ITALIA

1-IMG_7264.JPG#asset:494

Vi reiser på malereise til Italias minste nasjonalpark, nydelige Cinque Terre! Her skal vi svinge penselen i vakker natur og unik bebyggelse, gå turer på vindrueterrasser i fantastiske fjellområder med utsikt ut i Middelhavet. Vi skal reise til det skjeve tårn i Pisa og ellers nyte Italias fantastiske mat og kultur. 

LONDON

london.jpg#asset:50

“Den mann som er lei av London, er lei av livet. For i London finnes alt livet har råd til” sa en vis man en gang. Vi er enige, og reiser derfor til britenes kule hovedstad for å boltre oss i kunst, musikk, teater og kultur! Verdensberømte museer og gallerier som Tate Modern og National Gallery står på timeplanen, det samme gjør besøk i de vibrerende og sjarmerende bydelene Covent Garden og Camden Town. Selvfølgelig har vi laget rom for musikaler i verdensklasse på Londons berømte West End. Om du har plass til enda fler inntrykk, utforsker vi flere av Londons mange berømte severdigheter.  

Et bilde sier mer enn 1000 ord!

TEGNE !

P1190014-001.JPG#asset:396

Lær å tegne! Se virkeligheten og fest den til arket. Lær å mestre skyggelegging, kritt og kull,  perspektivtegning, kropp og portrett, landskap, illustrasjon og plakattegning.

MALE !

P1190158-Kopi-001.JPG#asset:397

Skolens fantastiske beliggenhet gjør at motivene sloss om din oppmerksomhet. Sett farge på tilværelsen og mal uttrykksfulle komposisjoner på lerret.  Vi jobber med akvarell og akrylmaleri.

FOTO !

Foto-001.JPG#asset:398

Et bilde sier mer enn tusen ord - lær å fotografere! Fang øyeblikk for evigheten! Knips med kameraet ditt midt i Norges vakreste skjærgård. Streetphoto, macro, portrett og studiofoto.


Interessert i Tegne - male - reise?

Lurer du på om dette er linja for deg? Meld deg på lista og bli bedre kjent linja, øya og noen av elevene:

Portrett Camilla

LINJELÆRER

Camilla Kulland
(+47) 37 19 93 55
camilla.kulland@risoy.fhs.no

FELLESREISE OG FELLESFAG

Alle studenter har fellesfaget Leve og lørdagsseminar. På vinteren drar alle linjer sammen på fellesreise til høyfjellet.

Les mer

Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no